Antigua
Populära destinationer i Latinamerika

Om Antigua

Antigua är känd som Guatemalas gamla stad och den är omgiven av vulkaner och berg och dess fantastiska skönhet gör den till en av de populäraste städerna för spanska studier i hela Latinamerika. Antigua grundades år 1543 men då under namnet Santiago de los Caballeros och fungerade som koloni huvudstad under 200 år. Det blev snabbt en välbärgad stad med vacker arkitektur, söta fontäner, luftiga parker och mycket mer.En förödande jordbävning resulterade i att dagens Guatemala City grundades och blev huvudstad för Guatemala och Santiago, omdöpta ”La Antigua” eller ”Den gamla staden” var dock allt annat en övergiven. Nuförtiden är Antigua med på UNESCOs lista över världsarv och dess historia är levande och närvarande i flertalet välbevarade spanska byggnader från barocken. Allt detta vid sidan av färgglada indianmarknader som är utspridda runt stadens pittoreska gator.

Antigua

Staden är relativt liten och lätt att upptäcka till fots men här finns också en välutrustad och pålitlig lokaltrafik vilket gör det möjligt att upptäcka stadens oändliga kulturella och historiska sevärdheter. Kännetecknad för sin charmiga, avslappnade atmosfär, internationella restauranger, fascinerande kultur och ett otroligt gästvänligt folk gör att det inte är konstigt att Antigua attraherar och fascinerar besökare från hela världen. Bortsett från sin bekväma storlek, trevliga invånare, vackra omgivningar och dess avslappnade atomsfär så erbjuder Antigua en idealisk miljö att studera spanska i samtidigt som du kan fördjupa dig i Guatemalas spännande kultur.

Spanska skola i Antigua

Vår skola i Antigua är centralt belägen nära det centrala torget. Antigua är inte stort och du kan lätt promenera till skolan från din värdfamilj och lära känna alla sevärdheter till fots. Den historiska koloniala byggnaden har både inomhus och utomhus klassrum , gott om almänna utrymmen samt ett kök. Studenterna har tillgång till datorer med internetuppkoppling.


Läs mer och anmäl dig till en kurs utan förbindelser

20 olika spanska kurser för alla åldrar, boende och övriga tjänster.