Salamanca Sommarläger
Upptäck våra Sommarläger i Spanien!

Salamanca Sommarläger

  • Boende i residens eller värdfamilj: 5 till 17 år
  • 2019 Startdatum: 30 Juni , 14 and 28 Juli
  • kapacitet: 210 övernattande studenter

Plats

Salamanca är en naturskön stad och den deklarerades som Europisk kulturhuvudstad 2002 och är skyddad av UNESCO som ett världsarv. Denna imponerande välbevarade stad är en av de vackraste platserna i Spanien. Salamanca är också hemstad för det näst äldsta universitetet i världen och attraherar studenter från hela världen.

Colegio Calasanz är placerad i hjärtat av det historiska centret och hela staden är tillgänglig till fots. Byggnaden är ett utmärkt exempel på en 1900-tals Castilla Leon arkitektur och den ligger fint belägen i ett livligt område omgiven av kulturella sevärdheter av intresse.

Lokaler

Detta Colegio är en typisk ”salmantino” byggnad konstruerad runt en fridfull U formad gårdsplan.Skolans 5 våningar består av klassrum, ett stort konferensrum, videorum,datorsal, studentresidens,matsal, sjukstuga och mycket mer.

Gårdsplan är en klassisk klostergång och den är synlig från alla skolans stora glasfönster. Pations magnifika dekorationer och struktur komplimenteras av en intilliggande kyrka från 1600-talet, Las Bernardas. De är betraktade som några av de bästa exemplen på spansk plateresque stil och dessa arkitektoniska pärlor är bara tillgängliga för de som besöker vårt lärocenter i Salamanca! Bakom den gamla kyrkan finns en omfattande sportanläggning med : fotbollsplan, basketplan, handbollsplan, en frontón (baskisk handbollsplan), volleybollplan, in-line skridskobana och mycket mer. Studenterna har också tillgång till ett separat badcenter.

Logi

Sovsalarna på Colegio Calasanz består av fullt utrustade dubbelrum och varje rum har skrivbord garderob,och hyllor till varje student. Ett handfat finns tillgängligt i varje rum och badrum/duschar är utspridda på de två våningarna som innehar sovsalar. Alternativet att bo i värdfamilj är också tillgängligt för studenter från 14 år och uppåt.

AKTIVITETER & UTFLYKTER

Salamanca som även kallas Spaniens gyllene stad erbjuder en mängd olika aktiviteter inom sina medeltida murar. Deltagarna kan upptäcka Salamancas skatter genom regelbundna stadsturer där bland annat stadens katedral, universitet och museer besöks. Lägerdeltagarna kan också ta del av aktiviteter på campus så som filmkvällar, discon, tävlingar och shower.

Ledarna på lägret kommer också ta med studenterna på hel och halvdagsutflykter varje vecka. Under dessa utforskas medeltida städer som Avila och Segovia. De pittoreska byarna La Alberca och Alba de Tormes är också besöksmål liksom Portugal och Ciudad Rodrigo som ligger precis vid gränsen mellan Spanien och Portugal.


Läs mer och anmäl dig till en kurs utan förbindelser

20 olika spanska kurser för alla åldrar, boende och övriga tjänster.