Cusco
Populära destinationer i Latinamerika

Om Cusco

Cusco grundades 1100 år efter Kristus och var en gång en blomstrande huvudstad i Inka Imperiet. Både lokalinvånare och besökare anser detta vara den mest imponerande staden i Peru på grund av sin historiska bakgrund och påtagliga mix av Inka och spansk kolonial arkitektur. Lägg till den vackra terrängen och värmen i de människor som bor här så blir det inte svårt att förstå stadens popularitet.

Namnet Cusco kommer från språket Quehua och frasen ” qusqu wanka” som betyder ” klippa ugglan”. Staden Cusco sträcker sig genom floddalen Huatanay. Cusco är perfekt belägen för studenter som vill lära känna höjdpunkterna i Peru. Det är en kort resa till ruinerna Machu Picchu och Inkaleden. Staden ligger på hög höjd så det kan vara kallt på natten och svalt på dagen året runt. Det finns dock ingen anledning att oroa sig över kyliga temperaturer. Du kan lätt hålla dig varm med färgglada ull-tröjor och textilier som säljs på de lokala marknader över hela staden. Cusco har börjat erbjuda många restauranger där traditionell cousine lagats med moderna metoder och på detta sätt integreras den traditionella maten i Anderna med internationella ingredienser, en garanterad smakupplevelse! Allt som allt är Cusco med sina vänliga ansikten, sitt breda kulturella utbud och rika historia en oförglömlig destination för de som vill få en omfattande inblick i det peruanska sättet att leva.

Spanska skola i Cusco

Spanska skola

Enforex Cusco är central belägen ungefär 4 kvarter från stadens huvudsakliga torg ”Plaza de Armas”. Allt du behöver är inom räckhåll: postkontor, internet kaféer, banker, restauranger, kaféer, katedraler, museer och mycket mer. Vår tvåvåningsbyggnad är en vacker byggnad från 1900 talet i kolonial stil belägen vid ett charmigt torg, Limacpampa Grande. Skolan ligger bara några få steg bort från den viktigaste Inka sevärdheten i Cusco, Qorikancha (Solens tempel). Lokalerna innefattar: 17 klassrum, en patio inomhus, videorum samt underhållsrum med trådlöst internet.


Läs mer och anmäl dig till en kurs utan förbindelser

20 olika spanska kurser för alla åldrar, boende och övriga tjänster.