Sosua
Populära destinationer i Latinamerika

Om Sosua

Söker du en liten och lugn stad så är Sosua ett perfekt alternativ till Santo Domingo. Belägen vid öns norra kust har gjort Sosua känd för sin dykning och vackra stränder. Trots stadens ringa storlek är den relativt internationell och har en betydande andel invånare med utländsk bakgrund som gör allt för att behålla sitt paradis rent, säkert och njutbart.

Vill du ha storstadens liv och rörelse kan du lätt åka 25 kilometer västerut till provinsens huvudstad, Puerto Plata. Det är dessutom lätt att resa 15 minuter österut till Cabarete som kallats landets vindsurfings huvudstad. Mellan de båda städerna Sosua och Cabarete kommer du finna den perfekta kombinationen av sport, avslappning, soliga dagar och ett aktivt nattliv som komplimenterar dina spanska studier.

Spanska skola i Sosua

Spanska skola

Denna skola ligger i stadens östra delar ”El Batey”. Det är bara en kort promenad från stadens centrum och Sousas populäraste strand. Vårt skolområde är täckt av tropiska träd som erbjuder naturlig skugga till de 4 utomhusterrasserna där lektioner även kan hållas. Både dominikanska studenter som studerar tyska eller engelska och internationella studenter som studerar spanska kan umgås och träna språk i vår trädgård som är utrustad med bekväma sittplatser och ett pingisbord. Klassrummen inomhus är enkla och mysiga .

Utöver detta finns även ett gemensamt öppet köksområde som också bidrar till lärocentrets familjära atmosfär. Skolan är utrustad med datorer och gratis internet och det finns även trådlöst nätverk för de som tar med sina egna bärbara datorer.


Läs mer och anmäl dig till en kurs utan förbindelser

20 olika spanska kurser för alla åldrar, boende och övriga tjänster.