Spaanse Feesten
Populaire bestemmingen in Spanje

Spanje kent veel kleurrijke feesten en festivals: denk aan het gooien van tomaten, flamenco, de beroemde vreugdevuren en de vele religieuze processies. Wij denken dat deze feesten ook een goede manier zijn om alles wat je in de les hebt geleerd op straat in de praktijk te brengen. Wat is er leuker dan Spaans te leren terwijl je aan het feesten bent? Bij Enforex sporen we onze cursisten aan om mee te doen aan alle speciale activiteiten die we tijdens onze Cursussen Intensief Spaans organiseren. Verbeter je Spaans tijdens de leukste feesten ter wereld.

Carnaval, Tenerife. 27 januari t/m 5 maart 2017
Carnaval wordt in heel Spanje gevierd, maar het carnaval op Tenerife is wereldberoemd!  De hele stad wordt omgetoverd tot een kleurrijke plek vol met feesten, parades en optochten.

Fallas, Valencia. 15 t/m 19 maart 2017
Het grootste feest van Valencia eindigt met vuur. Honderden van karton en papier-maché gemaakte muñecas falleras (reusachtige poppen) worden door de hele stad in brand gezet. De nacht is als een (prachtig) slagveld, vol met rook, flitslichten en indrukwekkend vuurwerk.

Semana Santa, Malaga. 9 t/m 16 april 2017
De “Heilige Week” is een traditie met 500 jaar geschiedenis, vol met religieuze en moderne tradities. Het meest bijzonder zijn de nazarenos, mensen in gewaden (sommigen op blote voeten!) in de beroemde processies.

Feria de Sevilla, Sevilla. 2 t/m 7 mei 2017
Dit is één van de beroemdste feesten van Spanje. Stel je de smalle straatjes voor, mannen met hoge hoeden en vrouwen in prachtige flamencojurken en een rode roos in hun haar. Dans op de flamencomuziek tot de zon opkomt. Maak je geen zorgen, je leert het zo! Olé!

Feria de San Isidro, Madrid. 12 t/m 16 mei 2017
Ontdek de hoofdstad tijdens deze levendige  feesten. In de straten zie je overal Madrileños in de traditionele klederdracht, met een zakdoek om hun nek, rokken met kleurrijke motieven en zijden Manila sjaals. Leer ook de chotis, een typisch Madrileense dans.

Las Hogueras de San Juan, Alicante. 20 t/m 24 juni 2017
Ga naar de Mediterrane kust voor een week vol met vreugdevuren. Dit eeuwenoude festival heeft een heidense oorsprong en valt samen met de zonnewende. Oorspronkelijk verbrandden de mensen uit de stad hun oude meubels en afval maar tegenwoordig maken ze gigantische figuren van papier-maché en steken die in brand. 

Feria Virgen de la Vega, Salamanca. september, 2017
Het belangrijkste feest van Salamanca wordt in het najaar gevierd en eert de Virgen de la Vega. Wat ooit begonnen is als een boerenmarkt is nu een inspirerend evenement met heerlijk eten, een bruisend nachtleven, concerten, straattheater en middeleeuwse markten.

Kerstmis, Barcelona. 25 december t/m 7 januari 2017
In deze tijd van het jaar zijn er drie fiestas die in heel Spanje worden gevierd: Navidad (Kerstmis), Nochevieja (Oud & Nieuw) en Los Reyes Magos (Driekoningen). Deze feestdagen kennen vele tradities - zoals het eten van 12 druiven op elke klokslag om middernacht bijvoorbeeld - lokale lekkernijen, muziek en vele kerstmarkten.

Elke gelegenheid is een excuus om te feesten, de lokale bevolking te ontmoeten en je Spaans te verbeteren. Vier het met ons!


Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.