SIELE Examenvoorbereiding
Populaire bestemmingen in Spanje

Voorbereiding op het SIELE-examen

StartdataElke Maandag
Lessen per week 20 groepslessen + 10 individuele lessen
DuurFlexibel
NiveausAlle niveaus
Lesduur55 min.
KlassengrootteMax. 12 studenten voor de lessen Spaans.

Er is een  nieuwe manier om je kennis van het Spaansmet een officieel examen te certificeren, het SIELE. Hieronder lees je wat het precies inhoudt.

Het SIELE-examen (Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española) is een toets die onlangs is ontwikkeld. Net als bij TOEFL (Test of English as a Foreign Language) worden de taalvaardigheden van de cursist op digitale wijze getoetst. Met dit examen worden zowel de kennis van het vocabulaire en uitdrukkingen van de verschillende varianten vanhet Spaans geëvalueerd. Als referentie wordt het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader gebruikt. 

Je kunt kiezen voor individuele examens die elke taalvaardigheid afzonderlijk toetsen, of voor een algemeen examen dat alle vier de taalvaardigheden evalueert: lees-, spreek-, schrijf- en luistervaardigheid. Er wordt niet alleen aangegeven of je het examen wel of niet hebt gehaald, je krijgt ook een score tussen de  0 en 1.000 punten (250 punten voor elke vaardigheid). Deze score geeft het niveau van jouw Spaans aan. Als je het examen hebt gehaald ontvang je een internationaal erkend certificaat dat twee jaar geldig is.

Het SIELE examen is ook snel, omdat het digitaal is kunnen de resultaten binnen drie weken worden gegeven. Het is ook een zeer flexibele toets, want je beslist zelf wanneer je het examen wilt afleggen. Het is bovenal een examen voor alle varianten van het Spaans, zowel voor het Spaans dat in Spanje wordt gesproken als dat van Latijns-Amerika.  Het is dan ook niet verrassend dat het is ontwikkeld door de Universiteit Autónoma van México, het Instituto Cervantes, de Universiteit van Buenos Aires en de Universiteit van Salamanca.

Je kunt je nu op de scholen van Enforex op dit examen voorbereiden. Met deze diploma´s openen vele deuren voor je en het kan doorslaggevend zijn voor je academische en professionele toekomst. Maak van deze gelegenheid gebruik en word één van de eersten met het SIELE certificaat.

Handige informatie en prijzen 2017

 • Alicante, Barcelona, Granada, Madrid, Malaga, Marbella, Sevilla, Salamanca, Tenerife, Valencia
 • Prijslijst

  Niveau2 weken4 weken
  Intensief (20 lessen/week)€490€980

  Praktische Informatie

  Duur2 of 4 weekse cursus
  Frequentie20 lessen per week
  Groepsgrootteminimaal 3 studenten, maximaal 12 studenten
  StartdataElke maandag, het gehele jaar door
  NiveauJe dient voor de voorbereidingscursus over het niveau Spaans te beschikken waarvoor je de cursus gaat volgen
  Minimumleeftijd14 jaar
  Minuten per les55

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.