Мадрид - забележителности
Enforex

Мадрид - забележителности

Булеварда Пасео дел Арте и парка Ретиро
Трите големи музея на Мадрид Прадо, Рейна София и Тисен се намират на един и същи болевард, известен като Пасео дел Арте (булеварда на изкуството). В тях са събрани някои от най-големите шедьоври на Ел Греко, Гоя, Веласкес, Пикасо, Дали и Миро, както и произведения на чуждестранни художници. Точно зад музея Прадо се намира и най-известният парк на Мадрид - Ретиро.

Реал Мадрид
Въпреки че в Испания има много футболни запалянковци, не всички могат да се похвалят, че в техния град играе "Най-добрият футболен отбор на 20ти век". Реал Мадрид е един от, ако не и единствения, футболен отбор, който поне веднъж в историята си е печелил всички нацинални и международни титли.

Сол и Лос Аустриас
Пуерта дел Сол е центърът на Мадрид и едно от най-популярните места за срещи в града. В непосредствена близост се намира така наречения Мадрид на Хапсбургите - Лос Аустриас (Австрийците) -, където са Кралският дворец, Пласа Майор, многобройни стари църкви, красиви площади с кафентета и традиционни ресторанти.

Нощен живот
Мадрид е столица в много аспекти, между които е и нощният живот. Събота и неделя нощният живот е почти толкова интензивен, колкото е и дневният, но много дискотеки работят и през седмицата. Излизанията вечер (salir) продължават най-рано до 6ч. сутринта. Въпреки че Ню Йорк е познат като града, който никога не спи, според нас, по-скоро Мадрид заслужава тази титла.

"Тераси" (Terrazas)
Още с първите стъпки на пролетта, Мадричани излизат на вън да се радват на хубавото време. Барове, кафенета и ресторанти из целия град изкарват маси и столове по тротоарите и площадите на града. Така наречените "тераси" обикновено са пълни с хора. Няма по-добър начин да се радва човек на хубавото време от това да седи с приятели на кафе навън.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->