Какво да правите в Мадрид?
Enforex

Какво да правите в Мадрид?

Опитайте тапас
Без съмнение тапас баровете са един от най-емблематичните символи на Испания. Тези барове са осообено популярни сред туристите, тъй като благодарение на малките порции и ниските цени, може да се пробват няколко различни ястия наведнъж. Предимство на Мадрид пред останалите градове е, че може да намерите ресторанти с традиционни ястия от различните региони на Испания.

Прекарайте ноща навън
Мадрид - на практика градът, който никога не спи, - е известен като града с най-интензивен нощен живот в Испания, ако не и в Европа. Вечерите започват обикновено в тапас баровете и завършват на следващата сутрин в някоя шумна дискотека.

Посетете пазара Ел Растро
Всяка неделя между Площада Тирсо и Молина и Глориеат де Ембахадорес се простира най-извесният пазар на открито в Испания. Там може да намерите всичко - от антични мебели до бижута и дрехи.

Идете на футболен мач
Испания е рай за футболните фенове и Мадрид със своите два отбора в премиера дивизион - Реал Мадрид и Атлетико Мадрид - е столицата на този рай. В дните, когато играе някой от двата отбора, ще станете свидетели на уникална атмосфера не само на стадионите, но и в баровете из целия град.

Посетете корида
Въпреки че не се препоръчва на хора със слаби нерви, коридата е един от най-емблематичните аспекти на испанската култура. Поне веднъж трябва да я видите. Арената за борба с бикове на Мадрид - Лас Вентас- има 25 000 места и една от най-известните в Испания.

Опитайте чурос на Сан Хинес
Чурос - хрупкави тулумби, обикновено с течен шоколад - са една от любимите сутришни или средношни закуски след дискотека на испанците. Най-извесната чурерия в Мадрид е Chocolatería San Ginés, която е отворена за първи път през 1890г. Адрес: Pasadizo San Ginés, 5

Посетете представление
Имате избор между опера, театрални представления на Гран Виа, фламенго локали и други представления разпръснати из целия град. В Мадрид винаги може да намерите представлението, което искате да видите.

Покарайте гребна лодка в парка Ретиро
След дълги разходки из парка Ретиро, просто наемете една гребна лодка и се насладете на слъцето и прекрасното езеро.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->