Посетете Мадрид през ..
Enforex

Посетете Мадрид през ...

Казват, че есента (септември и октомври) е най-приятният сезон в Мадрид, с много слънце и меки темперетури. Зимата е сравнително студена, макар че темперетури рядко падат под нулата. Пролетта е много красива и с малко дъждове. Лятото започва през юни и е много горещо.

Няколко събития в Мадрид, които не трябва да изпускате!

Май: Втори май и Сан Исидро
Мадрид посреща пролетта с няколко празника. Първият от тях е на втори май, когато се отбелязва въстанието на мадридчани срещу Наполеон през 1808г. Празника на Сан Исидро, светеца-патрон на Мадрид, е на 15 май и се отбелязва с кориди, музика и много партита до зори.

Август: Празници на кваталите
Когато темперетурите започнат да падат - дори и с малко - повечето квартали отбелязват празника на своя патрон. Тези празници са особено попярни в по-старите квартали на града, като Лавапиес, Ла Латина и др.

Декември: Коледа и Нова година
Всяка година за Коледа и Нова година градът е украсен подобавачно. Търговската част на града около Пуерта дел Сол е винаги пълна с хора и кулминацията е провеждането на традиционното новогодишно празненство. Цяла Испания отброява секундите до настъпването на Новата година на Часовниковата кула на Сол и според традицията при всеки удър на часовника се яде по едно гроздово зърно. Ако искате да станете част от едно от най-вълнуващите новогодишни празненства в света, елате на курс по испански в Мадрид.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->