Гранада - туристически пътеводител
Enforex

Гранада - кратък туристически пътеводител

Добре Дошли в Гранада - Мавърското бижу на Испания!


За да усетите очарованието на Гранада, ще Ви разкажем легендата за Боабадил.

Боабадил бил последният мавърски владтел на Гранада. Градът бил последната крепост на Маврите на Пиринейския полуостров. Когато през 1492, след повече от 700 години Мавърско владение, Гранада отново става част от християнска Испания, Боабадил бил принуден да напусне красивия си дворец - Алхамбра. По пътя смелият и изключително горд Боабадил бил толкова потресен, че не успял да скрие тъгата си и се разплакал като малко дете.

Тази легенда се повтаря в многобройни стихотворения и произведения на изкуството, които се опитват да предадат магията на града, който е накарал силният и горд владетел да се разплаче.

За част от тази магия несъмнено допринася и Алхамбрата - най-посещаваната забелжилност на Испания. Гранада е модерен град с многобройни исторически забележителности, известен с вълнуващия си нощен живот, дуржелюбните си жители и тапас баровете. С изключително благоприятното си географско положение - в предпланина на Сиера Невада и на 45 минути от крайбрежието на Коста Тропикал -, Гранада наистина може да предложи по нещо на всеки!


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

live chat -->