Валенсия - Туристически Пътеводител
Enforex

Валенсия - кратък исторически пътеводител

Добре дошли във Валенсия - ренесансовия град на Испания!

Валенсия е разположена на югоизточния средиземноморски бряг на Испания. Със своите красиви плажове, впечетляваща архитектура, интересен нощен живот и един от най-известените футболени отбори, градът предлага всичко, което може да желаете. Валенсия е "родното място" на паеята, която е част от прекрасната средиземноморска кухня на града.

Всяка година тук се провеждат различни празненства, които привличат посетители както от Испания, така и от цяла Европа. Един от най-шумните и известни празници е Лас Фаяс (Las Fallas). По време на празника в града се издигат карикатурни скулптори от дърво, картон и папие маше. Специално жури награждава най-добрите от тях, след което всички биват изгорени - гледката е наистина впечетляваща.

Многобройни следи от присъствието си във Валенсия са оставили Римляни, Висготи, Маври и, разбира се, Християни. Най-новата придобивка на града е Градчето на Изкустовото и Науката, проектирано от Сантяго Калатрава. Комплексът от футуристични построики е без съмнение един от най-впечетляващите проекти в Европа, който заедно с многобройните други интересни места превръщат Валенсия в един от най-посещаваните градове в Испания.

Футуристични и исторически сгради, паея, футбол, празници, плажове, музеи и интензивен нощен живот - с курсовете по исапанки във Валенсия може да станете част от всичко това.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->