Bezienswaardigheden in Madrid
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Madrid

El Paseo del Arte & El Retiro
De "grote drie" van Madrid - de musea Prado, Reina Sofia en Thyssen - liggen allemaal op dezelfde boulevard, die Paseo del Arte heet. Geweldige werken, van onder andere El Greco, Goya, Velázquez, Picasso, Dalí, Miró en vele andere (internationale) kunstenaars, zijn er te zien. Op de heuvel, die achter het Museo del Prado ligt, bevindt zich het grootste park van Madrid, El Retiro.

Real Madrid
In Spanje zijn vele voetbalfans te vinden. Er is echter maar één "Beste voetbalteam van de 20e eeuw". Real Madrid is een van de weinige voetbalclubs die iedere grote nationale en internationale titel minstens één keer gewonnen hebben.

spain madrid
spain madrid

Sol & Los Austrias
Puerta del Sol is een bedrijvige ontmoetingsplek, waar heel Madrid samenkomt. Vanuit Sol is het Hapsburgse gedeelte van Madrid te bereiken, Los Austrias genaamd. Daar liggen het konimklijke paleis, Plaza Mayor, oude kerken en mooie pleintjes met cafés en tapasbars.

Nachtleven!!!
Madrid is om vele redenen de hoofdstad van het land, maar bovenal vanwege het bruisende uitgaansleven. In de weekenden kan overal in de stad tot in de vroege uurtjes uitgegaan worden, maar ook doordeweeks zijn er genoeg gezellige feesten te bezoeken. Salir (uitgaan) duurt tot op z´n minst 6 uur ´s ochtends. Hoewel New York de officiële titel heeft, kunnen we Madrid ook wel "de stad die nooit slaapt" noemen.

"Terrazas"
Zodra de lente begint, gaan de madrileños weer naar buiten om te genieten van het zonnetje. Bars, restaurants en cafés, die overal in de stad te vinden zijn, zetten tafels en stoelen buiten neer. Vaak zitten deze "terrazas" vol, aangezien er niets beters is dan buiten lekker in het zonnetje te zitten samen met vrienden onder het genot van een bakje koffie, een kan sangría of lekkere tapas.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.