Какво да правите в Памплона?
Enforex

Какво да правите в Памплона?

Опитайте тапас в Наварерия
Ако искате да опитате ястия от баската кухня, възползвайте се от разнообразието на така наречените "txikiteo" - тапас на баски. В Поамплона със сигурност ще ги намерите приготвени, както по традиционните, така и по някои по-екзотични рецепти. В старата част на Памплона - квартала Наварерия - се намират многобройни тапас-барове.

Насладете се на нощния живот
Въпреки че възрастта на улиците и сградите надвърля няколко века, животът в града кипи с пълна сила. Това важи и за нощния живот - в Памплона ще намерите както тихи ресторантчета, така и шумни барове, дискотеки и клубове, които няма да Ви разочароват.

Участвайте в гонитба с бикове... или просто я вижте на живо
Ако a) сте трезвен, или б) сте смел и дързък, или в) гонитба с бикове по улиците Ви се струва вълнуващо преживявани, тогава участвайте в гонитбата с бикове по улиците на Памплона. Ако обаче искате само да усетите атмосферата на празника, без риск за живота си, може просто да наблюдавате тази лудост от някое безопасно място.

Памплона и Хемингуей
Един от най-известните почитатели на Памплона е, несъмнено, писателят Ърнест Хемингуей. Той често посещавал града и затова местните жители го приемали като един от тях. Действието на първия му роман "И изгрява слънце" се развива в Памплона по време на гонитбите с бикове. За неговите почитатели е несравнимо усещане да посетят баровете, ресторантите и хотелите, в които той отсядъл. Пред арената за борба с бикове дори е издигнат негов паметник.

Опознайте Пиринейте
Памплона и областта Навара са разположени в една от най-красивите части на Испания. Целогодишно покритите със сняг върхове на Пиринейте, дълбоките долини и гъстите борови гори са любимо място за излети и спорт на местните жители.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->