Leuke activiteiten in Pamplona
Populaire bestemmingen in Spanje

Leuke activiteiten in Pamplona

Pintxos nemen in La Navarrería
De beste manier om de heerlijke Baskische keuken te leren kennen, is een traditionele "txikiteo", wat Baskisch is voor tapas nemen. In Pamplona zijn zowel traditionele als experimentele tapas, "pintxos" in het Baskisch, te vinden... typisch voor de Baskische keuken. Bezoek de bars bij La Navarrería, het oudste gedeelte van Pamplona, voor de beste "txikiteo".

De stad ingaan
Hoewel de straten en gebouwen in Pamplona al eeuwen bestaan, behoudt de stad toch een moderne uitstraling dankzij de actieve studenten van de universiteit. Ook heeft de stad een levendig uitgaansleven met rustige cafés, waar live muziek gemaakt wordt, chique cocktailbars en discotheken, die de hele nacht open zijn.

Met de stieren meerennen... of op een veilige afstand kijken
Degenen die a) nuchter zijn, b) zin hebben in een uitdaging en c) het leuk vinden om in nauwe straatjes door stieren achtervolgd te worden, zouden kunnen deelnemen aan het stierenrennen. Anderen, die liever niet het risico willen lopen doorboord of vertrapt te worden, kunnen een geschikt punt langs de route uitkiezen om naar de gekte te kijken!

Het pad van Hemingway volgen
Ernest Hemingway was zo goed als een van de bewoners van Pamplona. Hij bezocht de stad vaak en werd door de plaatselijke bewoners als een van hen geaccepteerd. Zijn eerste boek, The Sun Also Rises, vindt niet voor niks in Pamplona plaats tijdens het stierenrennen. Literatuurliefhebbers kunnen het pad van Hemingway volgen en de bars, restaurants en hotels, waar hij graag kwam, bezoeken. Voor het beroemde stierenperk van Pamplona is een gedenkteken voor hem opgericht.

Ontdekken in de buitenlucht
Pamplona heeft een uitstekende ligging in Navarra, een van de indrukwekkendste gebieden van Spanje. Bezoekers kunnen er genieten van de frisse berglucht, het groene platteland, diepe dalen, bossen met dennenbomen in overvloed en natuurlijk de spectaculaire Pyreneeën, waar men kan wandelen, fietsen en nog veel meer.

Spaans leren in Pamplona:
  • School in Pamplona
  • Cursussen in Pamplona
  • Huisvesting in Pamplona
  • Uitstapjes & activiteiten in Pamplona
  • Fotogalerij van Pamplona

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.