Памплона - забележителности
Enforex

Памплона - забележителности

Гонитба с бикове
Някои от най-старите традициите са все още живи в Памплона и истинско доказтелство за това е ежегодната гонитба с бикове по улиците на града. Обичаят, който е бил част от фестивал в миналото, става известен по света, след като Ърнест Хемингуей разказва за него в първия си роман ("И изгрява слънцето"). Днес този обичай е по-известен от всякога и ежегодно привлича хиляди туристи от цял свят.

Ла Наварерия
Най-старата част на града, Ла Наварерия, е разположена там, където някога е бил стария римски град Пампаело. Хиляди години по-късно, той оства сърцето на Памплона с многобройните си паркове, площади, ресторанти, прекрасната готическа катедрала и т.н.

Паркове
Памплона, обявена за един от "най-зелените" градове в Европа, предлага многобройни паркове и градини из целия град.

Aрхитектура
Поради своето разположение в Пиринеите и в началото на Пътя на Сантяго, Памплона успява винаги да улови най-новите тенденции в архитектурата, понякога дори векове преди те да навлязат в останалата част на Испания. В по-голямата част от стария град преобладава средновековна архитектура, която до голяма степен е запазена във вида си от 12ти и 15ти век.

Крепостта Сиудадела
Крепостта Сиудадела - във формата на зввезда - е построена през 16ти век като отпорна военна база в близост до френската граница. По-късно, когато вече спира да служи за вонни цели, комплекса се превръща в едно от любимите места за отдих в града. Между стените на крепостта се намират многобройни паркове, изложби, съвременни скулптури, градини и т.н.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->