Leuke activiteiten in Madrid
Populaire bestemmingen in Spanje

Leuke activiteiten in Madrid

Tapas nemen
Er zijn maar weinig dingen zo typisch Spaans als tapas. Hoewel wereldwijd Spaanse tapasbars en tapasrestaurantjes tevoorschijn komen, kunnen de originele tapas alleen in Spanje gevonden worden. Op deze manier kan men Spaanse gerechten uitproberen voor een lage prijs en in kleine porties. Eet een bord vol in één bar of slenter door de stad en probeer de specialiteiten van verschillende bars uit. Aangezien Madrid de hoofdstad van Spanje is, kunnen er lekkere hapjes uit het hele land - Baskenland, Galicië, Andalusië, Catalonië, enz. - gevonden worden!

Een nachtje stappen
Madrid is een stad die nooit slaapt en die het ruigste nachtleven van Spanje, misschien wel van heel Europa, heeft! Een nacht stappen begint meestal met het rustig nemen van wat tapas om vervolgens de wilde discotecas in Madrid op te zoeken. Voor zes uur ´s ochtends ligt niemand in bed!

Zondagmorgen bij El Rastro
Op zondagen en feestdagen wordt er op het gebied tussen Plaza Tirso de Molina en Glorieta de Embajadores een openluchtmarkt gehouden. In iedere straat is wel wat anders te vinden, snuisterijtjes, meubels en goedkope T-shirts in overvloed. Het is er altijd druk en naderhand drinken de madrileños nog een laatste bier en nemen ze de laatste tapas, voordat het werk op maandag weer begint. Studenten die Spaans studeren in Madrid, moeten zeker een keer naar El Rastro gaan!

guide madrid
guide madrid

Een wedstrijdje fútbol kijken
In alle Spaanse steden is het voetbal geliefd, maar Madrid spant de kroon dankzij de twee grote voetbalteams die strijden in de Spaanse eredivisie. Real Madrid, verkozen tot "Beste Club van de 20e Eeuw", heeft de meeste supporters, het grootste stadion en de spelers van wereldklasse, maar Atlético Madrid geeft zich niet zomaar gewonnen. Tijdens wedstrijdavonden bezoeken duizenden supporters de stadions van hun betreffende voetbalclub en zitten de bars in Madrid vol met aficionados om de wedstrijd zo te volgen.

Een stierengevecht meemaken
Dit evenement is misschien niet zo geschikt voor mensen met een zwakke maag, maar is wel een traditioneel aspect van de Spaanse cultuur. Het stierenperk van Madrid, Las Ventas, kan net iets minder dan 25.000 bezoekers onderbrengen en is een van de belangrijkste trefpunten in Spanje. De meest succesvolle stierenvechters zijn er te zien.

Churros bij San Ginés
Churros - beetje knapperige, gefrituurde deegstengels - zijn een geliefd Spaans ontbijt... en een lekkere snack voor stappers, die op weg naar huis zijn na een avond feesten. Deze overheerlijke traktaties worden volgens traditie gegeten met warme chocolademelk, waarin men de churros kan dopen. De Chocolatería San Ginés serveert deze smakelijke combinatie al sinds 1890 en is de beste plek om churros te eten. Het adres is Pasadizo San Ginés, 5 (zijstraat van Calle Mayor).

Een voorstelling zien
In Madrid heb je oneindig veel mogelijkheden om voorstellingen te zien, waaronder in het enorme operagebouw, een van de grote theaters aan Gran Vía, flamencocafés van topklasse en vele andere plaatsen in de stad. Altijd is er wel wat te zien, of het nou een opera, een leuke musical, een klassiek toneelstuk, een dansoptreden of wat anders is.

Huur een roeiboot in park El Retiro
Iets voor toeristen? Ja. De moeite waard? Zeker weten! Na door het uitgestrekte El Retiro gewandeld te hebben, kan men een roeibootje huren met vrienden en de eendjes volgen op het kunstmatige meer. Een uitstekende manier om even te ontspannen, mensen te kijken en een beetje te zonnen!

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.