Какво да правите в Аликанте?
Enforex

Какво да правите в Аликанте?

Грабвайте кърпата и отивайте на плаж
Разбира се, че Аликанте е прекрасен град, но въпреки това плажът си е плаж. Златният пясък на Аликанте, заведенията по плажа и спокойното море не са изпускане. Най-извесният плаж е Сан Хуан, който се намира на около 7 километра от центъра на града и до който има редовни автобуси и трамвай. В самия град също има няколко плажа - като Постиге и Урбанова.

Опитайте местната кухня
Плодородният регион, различните култури минали през града и преди всичко близостта до морето са факторите, които най-силно са повлияли местната кухня. Тя включва престни продукти, морски деликатеси, зехтин, ориз и т.н. Ястията с ориз, от които най-известното несъмнено е паеята, са изключително популярни в Аликанте.

Опознайте историческите забележителности
Ако мислите, че археологичните музеи са пълни със скучни и прашни съдове, музеят MARQ в Аликанте ще промени мнението Ви. В него съвременни интерактивни ефекти са съчетани с антична история; съчетание, което очарова всички посетители.

Насладете се на нощния живот
В старинния клартал Ел Барио (El Barrio) или на модерното пристанище, нощният живот в Аликанте е почти толкова активен, колкото е и дневният.

Посетете острова Табарка
Едно кратко пътуване с лодка ще Ви отведе до красивия, скалист остров Табарка, който е част от Аликанте. Островът е бил първият морски резерват на Испания, където и до днес са запазени 1400 хектара от него.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->