Leuke activiteiten in Alicante
Populaire bestemmingen in Spanje

Leuke activiteiten in Alicante

Pak een handdoek en ga naar het strand
Hoewel Alicante een redelijk grote stad is, straalt het toch vooral een heerlijk strandgevoel uit. Bezoekers van Alicante dienen zeker een bezoekje te brengen aan de gouden stranden, de aan de kust liggende bars, de promenades en het rustige water. Het meest populaire strand is het uitgestrekte Playa de San Juan, dat zeven kilometer kustgebied beslaat en makkelijk bereikbaar is met bus en tram. Ook zijn er stranden in de stad zelf - Postiguet en Urbanova - voor degenen die het nog dichterbij zoeken.

Eten
Alicante heeft een heerlijke mediterrane keuken met verse producten, verse vis en schelp- en schaaldieren, olijfolie en rijst dankzij de vruchtbare omgeving, de historische connecties met vele culturen en de geweldige kustligging. Rijstgerechten zijn zeer populair in Alicante en zeker weten het proberen waard, aangezien Alicante de geboortestad van de paella is!

spain alicante
spain alicante

Geschiedenis verkennen
Altijd gedacht dat archeologische musea saaie gebouwen zijn met stoffige potten? Het bekroonde archeologische museum van Alicante, genaamd MARQ, geeft een moderne en interactieve draai aan de oude geschiedenis.

Plaatselijke uitgaansmogelijkheden
Alicante biedt een levendig nachtleven aan dankzij de sfeervolle straten in El Barrio en de moderne haven.

Board a boat bound for Tabarca
Na een kort boottochtje door helder water kan men het mooie rotseiland Tabarca, dat officieel gezien deel uitmaakt van Alicante, bereiken. Het eiland was het eerste zeereservaat van Spanje en er wordt zo´n 1.400 ha aan natuurlijk habitat beschermd. Geniet van een lekker zeebriesje en de warme zon tijdens een wandeling langs de magnifieke rotsstranden van het eiland en ga het dorp in om van verse en overheerlijke zeevruchten te genieten.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.