Аликанте - забележителности
Enforex

Аликанте - забележителности

Ел Барио (El Barrio)
В старата градска част, наречена на испански просто “кварталът”- El Barrio -, има много красиви исторически сгради, църкви и катедрала от 12ти век. Освен исторически забележителности, тази част на Аликанте е известна с многобройните си ресторанти, барове и дискотеки, с приятната си атмосфера.

Климат
С право наричан "градът на слънцето", Аликанте се радва на климат, за който повечето градове само могат да мечтаят. Много слънце, малко валежи, меки зими и топли лета .... по-добре не може и да бъде!

Лас Огерас де Сан Хуан (Las Hogueras de San Juan)
Около 90 скулптори от папие-маше, изработени от архитекти и художници, се издигат всяка година из целия град, за да бъдат в последния ден на празника зрелищно изгорени, по време на шоу със заря.

Нощен живот
Освен с Ел Барио, градът е известен с многобройните си дискотеки около пористанището (el Puerto) и Исла Марина (Isla Marina) - седалището на клубът по регата на Аликанте.

Експаналда де Еспаня и Плажа Постиге
Според писателя Хуан Гил-Алберт “Estar en Alicante es estar en la Explanada” (Да си в Аликанте, означава да си на Експланадата). Над 400те палми от двете страни на крайбрежната пешеходна улица подслоняват в сянката си многобройни заведения. Препоръчваме Ви да посетите някои от безплатните концерти на открито, които често се състоят там и пазара, където може да намерите всякакви сувенири и аксесуари. В непосредствена близост се намира плажа Постиге (Postiguet), който въпреки че се намира в центъра на града, е изключително чист. Вашият курс по испански ще се намира точна в тази част на града.

Крепостта Санта Барбара
Намирща се на върха на хълм, крепостта Санта Барбара е най-интересната забележителност на Аликанте, откадето може да се насладите на невероятна гледка на града и плажната ивица.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->