Испански Навици за Хранене
Enforex

Испанските навици за хранене: Храни

Типичната закуска или desayuno се състои от чаша кафе с мляко, въпреки че то може да бъде комбинирано с кроасан или кекс. Докато американската традиционна закуска се състои от кейк, бекон и яйца, испанската закуска в повечето случаи включва популярните чурос, поръсени със захар или потопени в шоколад.
Испанците ядат обяда си между 2 и 4 следобед. Той представлява най-важното хранене за деня и по традиция грамажа е по-голям, отколкото на вечеря. Типичният обяд има няколко части. Първата част е по-лека и се състои от салата или супа, докато втората включва ястие от риба или месо. Десертът може да бъде само плод, типичен испански флан, сладко или кекс.

Въпреки че има различни типове хора и предпочитания, испанската вечеря по обичай е по-лека от обяда. Съставките, които често присъстват са лека салата, сандвич или селекция от тапас. Испанците ядат късно през деня особено през лятото и уйкендите от 9 до 11 вечерта .

Испанските навици за хранене: Тапас

Традицията започнала много отдавна в южния град Севиля, оттогава испанците осъвършенствали изкуството. Излизането на вън за тапас се състои в обикалянето от бар на бар и споделянето на ястията с близки приятели. Научете повече за тапас!

Испанските навици за хранене: Sobremesa

Името казва всичко. Думата sobremesa буквално означава "Над масата " термина се отнася до изкуството на разговор след хранене. Вместо да си тръгнат веднага след ядене, испанците често прекарват времето си в разговор на маса, а понякога споделяйки питие. Ако разговора потръгне добре прегответе се да стоите с часове!

Испанските навици за хранене: Сиеста

Не, не е мит. Да, известната сиеста наистина съществува. Традицията започва много отдавна, когато след обилния обяд фермерите се нуждаели от почивка преди да отидат отново на работа в полето. Докато тази почивка не винаги задължително включва следобеден сън, бизнесът и магазините наистина затварят за около 2 часа и много хора се връщат по къщите да обядват със семействата си.

Испанските навици за хранене: Вино

Дали навън в ресторанта или вкъщи сред семейството в Испания е обичайно да се пие вино заедно с храната. Толкова традиционно, че всъщност ресторантите предлагат менюта почти винаги включващи вино в общата цена.

Испанските навици за хранене: Кафе

Кафето е испански феномен. Много от испанците пият по няколко чаши на ден от любимата им кофеинова напитка. Кафето традиционно се сервира и след десерта. За да заприличате на местните попитайте за café con leche (кафе с мляко), a café solo (кафе без мляко), или a café cortado (кафе с малко мляко).

Испанските навици за хранене: Бакшиш

Докато тази практика е изцяло доброволна много от гостите на ресторантите избират да оставят малък бакшиш в размер на 5-10% от цената на храната.

-->