Reisgids van Granada
Populaire bestemmingen in Spanje

Reisgids van Granada

Welkom in Granada, het "Moorse juweel" van Spanje!


Het verhaal van Boabdil toont duidelijk de enorme belangstelling voor Granada.

Boabdil was de laatste Moorse koning in Granada, dat in die tijd de laatste Moorse vesting was op het Iberische schiereiland. In 1492 veroverden de christenen de vesting Granada, die ruim 700 jaar onder moslimse heerschappij had gestaan, en moest Boabdil wegvluchten uit zijn schitterende paleis, het Alhambra. Toen hij de stad achter zich liet, moest Boabdil, een sterk en trots man, huilen als een baby.

Dit verhaal komt in talrijke gedichten en kunstwerken voor. Hoe speciaal moet een stad wel niet zijn om een sterke man zo te laten huilen?

Neem bijvoorbeeld het Alhambra, dat een van de populairste bezienswaardigheden in Spanje is en een waar meesterwerk binnen de architectuur. In Granada is veel geschiedenis te vinden en toch behoudt de stad een moderne uitstraling dankzij het levendige nachtleven, de vele (gratis!) tapas en de vriendelijke inwoners. De stad ligt aan de voet van de Sierra Nevada op 45 minuten van de Costa Tropical. Granada heeft dankzij de vele bars, restaurants en discotheken voor ieder wat wils!

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.