Гранада забележителности
Enforex

Гранада - забележителности

Алхамбра
Смятана за едно от съвременните чудеса на света, Алхамбрата е забележителна крепост, напомняща за арабското присъствие в града. Изрисувани тавани и стени, красиви фунтани, уникални скулптори и огромни градини за част от забележителностите на Алхамбрата, които я правят едно от най-екзотичните места в Европа и най-посещаваното място в Испания.

Кулата Сан Николас (Mirador de San Nicolás)
От кулата Сан Николас (Mirador de San Nicolás) може да направите снимки, които със сигурност ще впечетлят всеки. Хълмът, носещ името на близката църква, предлага една от най-впечетляващите гледки към Алхамбрата на фона на Сиера Невада. Кулата се намира в квартала Албасин и за да стигнете до нея, трябва да изкачите доста баири, но величествената гледка си заслужава.

Катедралата и околностите
Католическата част от историята на Гранада е въплатена в катедралата в ренесансов стил. В близката капела са погребани Фернандо и Изабел, "католическите крале", които както е известно финансират пътуването на Колумб, при което той открива Новия Свят. Улиците наоколко са винаги доста оживени и често може да чуете изпълнения на фламенго.

Албасин
Албасин е най-големият оцелял мавритански квартал в Испания и неговите средновековни улици все още въплащават духа на онези времена. Там се намират многобройни фламенго локали, кафенета, ресторанти и забележителни гледки към Алхабрата.

Тапас барове и нощен живот
В тапас баровете в Гранада всеки път, когато поръчате напитка, Ви носят безплатно така наречните "тапа" - хапки приготвени по разлини рецепти. Но освен безплатна храна, градът предлага и много оживен нощен живот, въпреки скромните си размери. Това до голяма степен се дължи на местния университет.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->