Какво да правим Гуанахуато
Enforex

Какво да правим в Гуанахуато

Посетете за един ден San Miguel de Allende
San Miguel de Allende Този красив колониален град е едновременно обявен за национален исторически монумент и място на световното културно наследство на UNESCO, което го прави чудесна дестинация за еднодневно посещение. Основан през 1542, колониалният град е компактен и очарователен, фокусиран около "Jardín", главния площад и зашеметяващата готическа църква San Miguel Arcángel, датираща от 1600. В добавка, ако търсите почивка, околностите на Сан Мигел са известни с термалните си извори.

Да се изгубим !
Виещите се павирани улици на Гуанахуато, който привидно изглеждат построени без всякакъв ред, са идеални за приключения сред градска среда. Докато се разхождате, възхищавайки се на старинните колониални сгради в пастелни оттенъци, ще се озовете сред осамотени площади, красиви църкви, цветни градини, спокойни фонтани, уникални магазини, кафенета и мн. други. Не забравяйте своя апарат!

Да посетим музеите
Дълго време център на културата в Мексико, Гуанахуато има няколко интересни музеи, които покриват теми, вариращи от история на изкуството, мумии и литературни герой. Ето и кратка листа :

    мумията
  • Museo de las Momias - Музей на мумията
  • Museo y Casa de Diego Rivera - Музей и къща на Диего Ривера
  • Museo Iconográfico del Quijote - Иконографски музей Дон Кихот
  • Museo del Pueblo de Guanajuato - Общински музей на Гуанахуато
  • Museo de la Alhóndiga de Granaditas -Музей Alhóndia de Granaditas

Посетете монумента Cristo Rey
Разположен на върха на хълма Cerro del Cubilete е един най-важните религиозни монументи на Мексико: the Cristo Rey, или Царят Христос. Тази масивна бронзова статуя се издига на 40 метра височина и се счита за географския център на Мексико.

Отидете на шоу
Може да вземете билет за някои от представленията в Teatro Juárez. Това забележително място ще ви остави незабравими културни спомени.

Още пътеводители за Мексико

Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->