Посети Гуанахуато
Enforex

Да посетим Гуанахуато през ...

Фестивалите San Juan и Presa de Olla
Тези два близко разположени празника се провеждат в късния юни и началото на юли в парка, обкръжаващ язовира Presa de Olla. Празненствата са чудесен повод за демонстрация на местната култура и традиции. Между двата празника местни и посетители се забавляват с пикници, музика, танци, културни събития, фойерверки и мн.други. Кулминацията на фестивала представлява отварянето на шлюзовете на язовира и пускането на водата.

Internacional Cervantino

Festival Internacional Cervantino Международен фестивал Сервантес
Провеждан всяка година за две или три седмици през октомври този фестивал е най-големото събитие на изкуството в Латинска Америка. Това, което започнало като къса студентска пиеса на Сервантес, наречена "entremeses" процъфтяло в няколко седмични масивни празненства на музика, театър, литература, танци, филми и т.н, провеждани на градските площади, улици и културни средища .

Día de los Muertos Денят на мъртеите
Кулминацията на характерното за мексиканците, почитане на мъртвите Día de los Muertos се празнува всяка година на втори ноември. На този ден се отдава почит на починали любимите хора в един уникален показ на традиции, декорирани олтари и съхранени занаяти.

Още пътеводители за Мексико

Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->