Гуанахуато атракции
Enforex

Гуанахуато атракции

Jardín de la Unión
Този озеленен площад в триъгълна форма е социалния център на града, където местни и посетители се разхождат, почиват, четат пресата, или пият хладно питие! Обкръжен от кафета, пастелно оцветени фасади и впечатляващи сгради като театъра Juárez и църквата San Diego, не е чудно че този живописен площад е централна атракция в града .

Театъра Juárez
Театъра Juárez Гуанахуато Този изобилно украсен театър, разположен в югоизточния край на Jardín de la Unión, е най-престижното културно средище на Гуанахуато. Той има интензивен календар от културни събития като театрални, танцувални и музикални представления. Отворен през 1903 днес посетителите се възхищават по същия начин на изяществото на сградата, както в миналото.

Basilica of Our Lady of Guanajuato
Тази Барокова църква, разпожена на спокойния площад Plaza de Paz, може да се похвали с голям купол, двойка кули, пастелно червената и жълта фасада и сложно украсени входове. Най-ценният предмет е инкрустираната със скъпоценни камъни дървена статуя на Дева Мария, за която се счита, че била скрита 800 години от Маврите по време на битките между мюсюлмани и християни за контрол върху Испания. Тя била подарена на град Гуанахуато от Испанската кралска фамилия в знак на признателство за натрупаното богатство на испанската корона от мините на града.

Музей на мумиите Guanajuato
Въпреки че малко страховит, очарователния музеи е една от най-посещаваните атракции на Гуанахуато. На показ са над 100 мумии, открити случайно преди години, когато телата били извадени от вечният им пантеон местното общинско гробище, което било пренаселено и трябвало да бъде разчистено. Вместо да намерят скелети, както очаквали, гробарите се натъкнали на дузина мумии, феномен станал възможен, поради сухия климат и богатата на минерали почва.

Callejón del beso
Гуанахуато Callejón Тази малка уличка е превърната в атракция. Тя е толкова тясна, че ако се протегнете през прозорците от двете страни на улицата съвсем спокойно може да се целунете. Следователно името Callejón del beso, или "уличката на целувките" не е никак случайно. Местните поверия разказват за двойка млади, които се срещнали за пръв път от двете страни на срещуположните тераси.

La Valenciana
Няколко километра извън града е мината La Valenciana, която изиграла голяма роля за богатството на Гуанахуато. Днес мината и обкръжаващата я зона са главна спирка в посетителските планове. Кулминацията без съмнение е масивната църква San Cayetano, изящен пример на мексикански барок с невероятно изобилен интериор от позлатени резби и изящни олтари.

Ex-Hacienda San Gabriel de Barrera
В миналото съществували над 150 колониални имения, принадлежащи на богати собственици на сребърни мини в Гуанахуато. Това имение - или hacienda - било едно от тях. То е сред най-важните и може би най-добре запазените. Посетителите могат да надзърнат в главната сграда, обзаведена с мебели от същата епоха, представяща изящни олтари от 15-ти век, работни зони превърнати в 17 красиви градини. Със сигурност си струва да бъдат посетени!

Църквата San Diego
Построената през 1633 църква, от местен розов кварцов камък, е чудесен пример за Мексиканска барокова архитектура. Въпреки че претърпяла щети от наводнение през 18-ти век и църквата трябвало да бъде ремонтирана и възстановена, но храма, който виждате днес е точно копие на този от преди много години.

Още пътеводители за Мексико

Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->