Wat te doen in Guanajuato
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat te doen in Guanajuato

Maak een dagtocht naar San Miguel de Allende
San Miguel de Allende Deze prachtige kolonische stad, zowel verklaard tot Nationaal Historisch als tot UNESCO World Heritage Site, is perfect voor een dagtocht of een overnachting. Gesticht in 1542, een compact en charmant kolonisch stadje geconcentreerd rond de ¨Jardin¨, een tuinachtig plein, en de prachtige Gotische kerk van San Miguel Arcángel die nog dateerd uit 1600. Plus, als je op zoek bent naar een beetje ontspanning, San Miguel´s weelderige omgeving is beroemd voor zijn thermale bronnen.

Verdwaal!
De geplaveide straten van Guanajuato, waarbij enige logica ontbreekt, zijn perferct voor een heerlijk stedelijk avontuur van ontdekking. Als je door de eeuwen-ouden straten heen loopt, loop je langs kolonische gebouwen in pastel, dwaal je rond over de intieme pleintjes, langs prachtige kerken, kleurvolle tuinen, rustige fonteinen, unieke winkels en cafés en nog veel meer. Laat je camera niet thuis liggen.

Ga museum hoppen
Langetijd was Guanajuato een echte cultuurbestemming, er zijn meerdere goede musea die onderwerpen dekken variërend van kunst tot geschiedenis, mummies en literatuur karakters. Hier een een snel lijstje:

    Mummy
  • Museo de las Momias - Mummy Museum
  • Museo y Casa de Diego Rivera - Museum en Huis van Diego Rivera
  • Museo Iconográfico del Quijote - Don Quijote Iconografisch Museum
  • Museo del Pueblo de Guanajuato - Guanajuato Gemeentelijk Museum
  • Museo de la Alhóndiga de Granaditas - Alhóndia de Granaditas Museum

Bezoek het Cristo Rey monument
Bovenop de Cerro del Cubilete heuvel staat een van Mexico´s belangrijkste religieuze monumenten: de Cristo Rey, of Christus de koning. Dit massieve bronze beeld is 40 meter en er wordt gezegd dat dit het geografische centrum van Mexico is.

Ga naar een show
Als het lukt, koop dan tickets voor een show of opvoering in het Teatro Juárez. Deze speciale locatie is een genot voor de ogen, zowel van binnen als van buiten, en een onvergetelijke plek om wat cultuur op te snuiven.

Meer Reisgidsen Mexico

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.