Кордоба атракции
Enforex

Кордоба атракции

Manzana JesuíticaJesuit Block
Manzana Разположен в центъра на Кордоба, тази красив ансамбъл, е обявен за световно наследство на UNESCO, и може да се похвали с множество колониални сгради построени през 17-ти и 18-ти век от йезуитските мисионери. Тук ще намерите извесни сгради като църквата Compañía de Jesús, the Residence, училището Monserrat, the Doméstica Chapel и университета на Кордоба.

CatedralКатедрала
Централно разположената катедрала на Кордоба, чийто строителство започнало през 1577 и предължило два века с помощта на францинскански и йезуитстки архитекти. Докато сградата няма официален стил тя се смята за изящен пример на испанска колониална архитектура.

Plaza San MartínПлощад San Martín
Този живописен площад на Кордоба датира от 1577 и граничи с няколко исторически колониални сгради от 15 и 17 век: конвента Carmelite, църквата Santa Teresa, къщата the Bishop Mercadillo's и кметството.

Музеи
Кордоба има няколко интересни музеи, които си струва да бъдат посетени. Препоръчваме ви историческия провинциален музей на Marqués de Sobremonte и градския музей на изящното изкуство Dr. Genaro Pérez и музея на изящното изкуство Emilio Caraffa.

Nueva Córdoba

Nueva CórdobaНова Кордоба
В началото на 1900 тази част на града е дом на градския елит. Кварталът днес приютява университските сгради, студентските общежития и техните обитатели, въпреки че все още може да видите следите на старата аристокрация от началото на 20-ти век.

Palacio FerreyraДвореца Ferreyra
Пищният дворец Ferreyra, една от забележителностите на Кордоба е построен през 1900 в стил Луй XVI . Той е разположен в района нова Кордоба и от 2007 насам в него се излагат различни експозиции на изкуството.

Güemes
Някога квартал на работната класа, днес района е дом на множество делнични занаятчийски пазари, магазини, продаващи антики, занаятчийски изделия и произведения на изкуството.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->