Attracties Cordoba
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Córdoba

Manzana JesuíticaJoodse Wijk
Joodse Wijk Deze geweldige wijk bevindt zich in het centrum van Córdoba, is door UNESCO verklaard tot World Heritage Site en beschikt over veel kolonische gebouwen die in de 17de en 18de eeuw door Joodse missionarissen zijn gebouwd. Hier kan je belangrijke gebouwen vinden zoals de Compañía de Jesús Kerk, de Residentie, de Monserrat School, de Doméstica Kapel en de Universiteit van Córdoba.

CatedralKathedraal
Het heeft twee eeuwen geduurd voor Córdoba's centraal gelegen kathedraal, waarvan de constructie in 1577 begon, af was. De bouw hiervan werd afgewisseld door Joodse en franciscaanse architecten. Ondanks dat het niet één bepaalde stijl heeft, is het gebouw een prachtig voorbeeld van Spaans kolonische architectuur.

Plaza San MartínSan Martín Plein
Dit levendige en mooie plein in Córdoba, dateert uit het jaar 1577 en grenst aan verschillende historische kolonische gebouwen van tussen de 15de tot 17de eeuw: het Carmelite klooster, de Santa Teresa kerk, het Mercadillo´s bisschop huis en het stadshuis.

Musea
Córdoba heeft een handvol interessante musea die zeker de moeite waard zijn om een keer te bezoeken. Bij onze aanbevelingen horen het Museo Histórico Provincial Marqués de Sobremonte (Marqués de Sobremonte Provinciale Geschiedenis Museum) en het Museo Municipal de Bella Artes Dr. Genaro Pérez (Dr. Genaro Pérez Stad Museum van Fijne Kunsten) en het Museo Provincial de Bella Artes Emilio Caraffa (Emilio Caraffa Museum van Fijne Kunst)

Nieuw Córdoba

Nueva CórdobaNieuw Córdoba
Begin 1900 was dit gedeelte van de stad voor de elite. De wijk wordt nu bewoond door de universitaire studenten en studenten residenties, al kan je nog steeds sporen terugvinden van de aristrocratie uit het begin van de 20ste eeuwse in Córdoba.

Palacio FerreyraFerreyra Paleis
Het geweldige Ferreyra Paleis, een van Córdoba's bezienswaardigheden, is gebouwd in 1900 in Louis XVI stijl. Het paleis bevindt zich in het district Nueva Córdoba en herbergt sinds 2007 een bijzondere verzameling kunst.

Güemes
Ooit een arbeidersklasse wijk, tegenwoordig is het een eclectische wijk met ambachtelijke weekendmarkten en vele winkels die antiek, handwerk en kunst verkopen.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.