Валенсия - Забележителности
Enforex

Валенсия - забележителности

Градчето на изкуството и науката
Градчето е построено по проект на родения във Валенсия, Сантяго Калатрава, един от най-известните испански архитекти. Комплексът се състои от 5 части: дом на изкуството, най-големия аквариум в Европа, интерактивен научен център, планетариум, IMAX кино и ботаническа градина.

Архитектура
От архитектурна гледна точка Валенсия е без съмнение един от най-интересните градове в Испания с античните си градски порти, с готически замък, Барокови площади и модернистични пазари.

Барио дел Кармен
Барио дел Кармен е историческият квартал на Валенсия с характерните тесни улички, и типичните за всеки стар испански град, катедрала, кметство и многобройни плащади с кафенета с тераси.

Формула 1 - Голямата награда на Европа
През последните години формула 1 се превърна за испансците в едно от любимите занимания в летните неделни следобеди. Валенсия има собствена писта, където всяка година се състои състезанието от формула 1 за Голямата награда на Европа.

Местни ястия
Разположена в един от най-плодородните региони на Испания, до бреговете на Средиземно море, Валесия има разнообразна кухня, предлагаща ястия с много плодове, зеленчуци и рибни специалитети. Едно от най-известните валенсиянски ястия, които са се превърнали в символ на испанската кухня, е паеята.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->