Bezienswaardigheden in Valencia
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias
Santiago Calatrava is een veelgevraagde architect en de ontwerper van dit unieke project in zijn geboortestad. Het ontwerp bestaat uit een spectaculair hemisferisch complex met een glinsterende waterweerspiegeling. ´s Nachts worden er vaak concerten in de buitenlucht gehouden, aangezien de "ciudad" uitstekend verlicht wordt. Het complex bestaat uit vijf delen: een kunstpaviljoen, het grootste aquarium van Europa, een interactief wetenschapscentrum, een koepel met een planetarium en IMAX-bioscoop en een botanische tuin.

Architectuur
Valencia is met zekerheid een van de meest interessante steden van Spanje wat betreft architectuur. Er is genoeg om te fotograferen, zoals de eeuwenoude stadspoorten, de interessante marktplaats in een gotisch, kasteelachtig gebouw, prachtige paleizen in barokstijl, nostalgische marktpleinen in Catalaans modernistische stijl en meer!

guide valencia
guide valencia

Barrio del Carmen
Deze wijk is het oudste gedeelte van de stad en bestaat uit kronkelende straatjes, die samen een groot doolhof vormen waarin toeristen allerlei typische bezienswaardigheden kunnen ontdekken, zoals de kathedraal, het gemeentehuis en vele pleinen met gezellige cafés.

Formule 1 - Europese Grand Prix
Het is een nationale traditie geworden om in de zomer op zondag races te kijken. Valencia heeft een eigen racecircuit, dat in de buurt van de haven America´s Cup ligt en ieder jaar voor de Europese Gran Prix gebruikt wordt. Het circuit is zeker een bezoekje waard!

Eten
Valencia ligt in een van de vruchtbaarste gebieden van Spanje en direct naast de mediterrane kust, waardoor de keuken van deze stad allerlei gezonde en overheerlijke gerechten kent en de ingrediënten, zoals vissen, schaal- en schelpdieren, fruit, groente, enz., altijd vers zijn. Ook komt de beroemde Spaanse paella uit Valencia!

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.