Тенерифе - Забележителности
Enforex

Тенерифе - забележителности

Архитектура
Чарът на архитектурата на Канарските острови се състои в малки балкончета, малки църкви и фасади в пастелни цветове. Повечето малки градове в Тенерифе, като Пуерто де ла Круз, Ла Оротава и Ла Лагуна, са запазили квартали със типичната за Канарските острови архитектура, смесена със стиловете преобладавали в Европа през вековете.

Лаго Мартианез
Градът Пуерто де ла Круз е известен най-вече с Лаго Мартинес - комплекс от изкуствени езера, градини и сгради в местния стил. Комплексът разполага с плажове, ресторанти, кафетенета, магазини и т.н.

Върхът Теиде
Почти целогодишно покритият със сняг врът Теиде - най-високият връх в Испания - се вижда дори от плажовете на острова. Освен обичайните гори и пътеки, Националният Парк Теиде има и много необработени места, скали и кратери на волкани.

Лоро Парк
Лоро Парк (Паркът на папагалите) е второто най-посещавано място на Канарските острови. Там може да видите над 300 вида папагали, 8 делфина във впечетляващия делфинариум, 174 пингвина в специален Антарктически хабитат (наричан още най-големия хладилник в света) с горили, шимпанзета, тигри, ягуари и други животни в естествената им среда. В специален тунел на аквариума имате също възможност да се изправите очи в очи с акули.

Лос Гигантес
Лос Гигантес - Гигантите - са огромни скали разположени по северозападния бряг на Тенерифе. Най-високата част е между 500 и 800 метра. В миналото, според писатели като Омир и Вирджил, Тенерифе бил краят на света. Гледката от Лос Гигантес ще ви накара да разберете защо.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->