Bezienswaardigheden op Tenerife
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Tenerife

Architectuur
De architectuur van dit Canarische eiland is uiterst aantrekkelijk dankzij de balkons met een frisse uitstraling, de knusse kerken en de pastelgekleurde voorgevels. De vele steden en dorpen op Tenerife, zoals Puerto de la Cruz, La Orotava en La Laguna, hebben historische wijken, die niet door de tand des tijds aangetast zijn en duidelijk tonen dat de architectuur op het eiland, ondanks Europese invloeden uit de renaissanse, barok, enz., nooit de eigen Canarische stijl verloren heeft.

Lago Martiánez
Puerto de la Cruz staat vooral bekend om het Lago Martiánez, een kustvernieuwingsproject van de Canarische kunstenaar César Manrique. Het is een complex met kunstmatige meren met zeewater, schitterend gevormde tuinen en gebouwen in streekstijl, waarbij alles in overeenstemming met de natuurlijke omgeving van het eiland ontworpen is. Er kan lekker gegeten en gedronken worden, gewinkeld, gefeest of gewoon gerelaxt.

spain tenerife
spain tenerife

Mount Teide National Park
Mount Teide, waarvan de top vaak met sneeuw bedekt is, is de hoogste berg van Spanje en kan overal op het eiland gezien worden... zelfs vanaf het strand! Behalve bossen en wandelpaden zijn in het Mount Teide National Park tevens oneindige wildernissen, interessante rotsformaties, vulkaanopeningen en allerlei plaatselijke flora en fauna te vinden.

Loro Parque
Loro Parque ("Papegaaipark") is terecht de op één na populairste attractie van de Canarische eilanden. Dit natuurlijke leefgebied huisvest meer dan 300 soorten papegaaien, 8 dolfijnen in een spectaculair dolfinarium, 174 pinguïns in een speciale Antarctische leefomgeving ("de grootste ijskast ter wereld"), 23 speelse zeeleeuwen, gorilla´s, chimpansees, tijgers, jaguars, "reptiland," een orquidarium, een "Thais dorp" en 5 restaurants. Neem ook een kijkje bij de speciale tunnel in het aquarium en kom oog in oog te staan met haaien en andere waterbewoners.

Los Gigantes
Los Gigantes - "de reuzen" - is de naam van een verticale muur die rechtop in zee staat bij de ruwe noordwestkust van Tenerife. Het hoogste gedeelte van Los Gigantes ligt op 500 en 800 meter boven de zee en geeft een werkelijk imponerend uitzicht. Schrijvers, zoals Homer en Virgil, schreven lang geleden dat Tenerife het einde van de wereld was; bij Los Gigantes kan gezien worden waarom!

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.