Bezienswaardigheden in Pamplona
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Pamplona

Stierenrennen
Stieren maken in Pamplona nog steeds een belangrijk deel uit van de cultuur en dat is duidelijk te zien tijdens het jaarlijkse stierenrennen. Het festival, dat eerst alleen plaatselijk bekend was, kwam in het middelpunt van de belangstelling te staan na de publicatie van het eerste boek van Ernest Hemingway, genaamd The Sun Also Rises. Tegenwoordig bezoeken duizenden mensen uit de hele wereld de stad ieder jaar om er te eten, drinken, feesten en een glimp op te vangen van de chaotische sprint in de nauwe straatjes van Pamplona.

La Navarrería
La Navarrería, dat gelegen is op de plek van de vroegere Romeinse stad Pompaelo, is het oudste gedeelte van de stad. Al duizenden jaren is dit gedeelte de kern van Pamplona met parken, gezellige pleinen, vele bars met pintxos (Baskisch voor tapas), de geweldige Gotische kathedraal van de stad en nog veel meer.

spain pamplona
spain pamplona

Parken
Pamplona is een van de "groenste" steden van Europa dankzij de vele parken en tuinen, die verspreid over de stad liggen. Het vele groen is een belangrijke bijdrage aan de hoge levensstandaard, die deze kleine en gezellige stad nastreeft.

Architectuur
Pamplona heeft een uitstekende ligging tussen de Franse Pyreneeën en het beginpunt van de historische bedevaartsweg Camino de Santiago, waardoor de stad altijd van de nieuwste trends binnen de architectuur op de hoogte werd gebracht. Het oude stadsgedeelte is grotendeels bewaard gebleven en dateert uit de Middeleeuwen (12e - 15e eeuw).

La Ciudadela
La Ciudadela is een groots stervormig bolwerk uit de 16e eeuw, toen Pamplona een van de grote Spaanse militaire buitenposten bij de grens met Frankrijk was. Toen het complex niet langer voor militaire doeleinden nodig was, werd het veranderd in een cultureel gebied vol ontspanningsmogelijkheden. Binnen de muren van het bolwerk kan men genieten van schitterende parken, tentoonstellingsruimten, moderne beeldhouwwerken in de buitenlucht, tuinen, wandelpaden en bankjes om lekker te zitten en de omgeving te bekijken.

Spaans leren in Pamplona:
  • School in Pamplona
  • Cursussen in Pamplona
  • Huisvesting in Pamplona
  • Uitstapjes & activiteiten in Pamplona
  • Fotogalerij van Pamplona

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.