Bezienswaardigheden in Granada
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Granada

La Alhambra
Dit fantastische islamitische fort-paleis is een modern wereldwonder en een prachtige herinnering aan de Arabische bijdrage aan de stadsgeschiedenis. Het Alhambra heeft uitbundig versierde plafonds en muren, schitterende fonteinen, unieke beeldhouwwerken en een mooie tuin en is de meest bezochte bezienswaardigheid in Spanje.

Mirador de San Nicolás
Bij Mirador de San Nicolás kunnen de beste foto´s gemaakt worden. Het uitzicht op deze plek, die naar een dichtbijgelegen kerk vernoemd is, is werkelijk schitterend en toont het Alhambra met het gebergte Sierra Nevada op de achtergrond. Om deze plek te bereiken, is een stevige klim naar de wijk Albaicín vereist. Het uitzicht is de moeite echter ruimschoots waard.

De kathedraal en omstreken
Het katholieke deel van de geschiedenis van Granada is duidelijk weergebeeld in de reusachtige kathedraal in de renaissancestijl. In de aangrenzende koninklijke kapel liggen de "Reyes Católicos", Fernando en Isabel, begraven. Zij financierden de beroemde reis van Columbus naar de nieuwe wereld. De omliggende straten zijn voor verkeer gesloten, waardoor het een heerlijk voetgangersgebied is met hier en daar een flamencogitaarspeler, die voor sfeervolle muziek zorgt.

guide granada
guide granada

El Albaicín
De grootste Arabische barrio, die in Spanje overgebleven is, is El Albaicín met gezellige middeleeuwse straatjes. In de smalle en kronkelende steegjes zijn flamencocafés, cafeetjes waar je lekker buiten kunt zitten en restaurants te vinden. Op de heuveltoppen vindt men een schitterend uitzicht op het Alhambra.

Tapas & het nachtleven
Granada is de ongekroonde koning in het land van de tapas. Een drankje in de bars van Granada zal altijd gepaard gaan met een overheerlijke, gratis tapa, bijvoorbeeld kaas, ham, olijven, gebakken aubergine, toastjes met beleg, enz. Behalve gratis eten biedt de stad ook nog eens vele uitgaansmogelijkheden, die verrassend levendig zijn voor deze middelgrote stad. Misschien ligt dat aan de vele studenten, die aan de uitstekende universiteit van Granada studeren. Al met al is Granada een geweldige plek om Spaans te studeren.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.