Барселона - забележителности
Enforex

Барселона - забележителности

Готическият Квартал и Лас Рамблас (Barri Gotic & Las Ramblas)
Barri Gòtic, прекрасния средновековен квартал на Барселона се намира до Las Ramblas - най-известия и оживен квартал на Испания. Тесни улички с многобройни заведения и исторически забележителности характеризират една от най-интересните части на града.

Модернизм
В началото на 20ти век Барселона се радва на изключителен икономически и културен възход. Каталанските архитекти, като Антони Гауди, Луи Доминик, Монтанер и др., създават в стил Арт Ново (Art Nouveau) шедьобри като Палау де ла Мусика Каталана, Парка Гуел, жилищната сграда "Ла Пердера", катедралата "Ла Саграда Фиамилия". В този интересен стил е по-голямата част от квартала Eixample, в който се намира нашият езиков център!

Музеи
Барселона разполага с множество музеи на теми от шоколадови изделия до живота и творчеството на Пикасо.

Барселонета и Порт Вел
От старото пристанище Порт Вел на Барселона е направен нов търговски център с кино и аквариум. От тук може да се спуснете по бреговата линия до оживения плаж - Барселонета.

Музика на живо
Барселона предлага многобройни места с музика на живо. Местни, национални и международни изпълнители идват постоянно в града. Може да намерите всякакви стилове от класическа музика и опера до джаз, рок, румба, фламенфо, хип хоп и електронна музика. Просто решете какво искате да чуете и в Барселона винаги ще намерите търсения коцерт. Освен това, тук се организират ежегодно музикалните фестивалите Sonar и Primavera Sound.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->