Bezienswaardigheden in Barcelona
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Barcelona

Barri Gòtic & Las Ramblas
De gezellige, middeleeuwse wijk Barri Gòtic in Barcelona ligt vlak naast de meest bekende en levendige boulevard uit Spanje, Las Ramblas. Het is een geweldige ervaring om door de vele straatjes, die uitkomen op Las Ramblas, te wandelen en vele plaatselijke en historische bezienswaardigheden te ontdekken.

Modernisme
Tijdens de 20e eeuw vond er een economische en artistieke hausse plaats in Barcelona. Catalaanse architecten, waaronder Antoni Gaudí en Josep Puig i Caldafach, creëerden meesterwerken in de Art Nouveaustijl, zoals Palau de la Música Catalana, Parc Güell, La Pedrera en La Sagrada Familia, de fantastische kerk van Gaudí. De interessante en kleurrijke stijl van het modernisme is overal in de wijk Eixample te zien... en in die omgeving kunnen onze studenten Spaans leren!

Musea
In Barcelona zijn vele unieke musea te vinden, waarin allerlei thema´s ter sprake komen, zoals het leven en de werken van Pablo Picasso en de overheerlijke chocoladegeschiedenis!

La Barceloneta & Port Vell
Port Vell (de oude poort) in Barcelona is de afgelopen jaren flink gerenoveerd, waardoor er nu een winkelcentrum, een IMAX-theater en een aquarium te vinden zijn. Dichtbij ligt het populairste strand van de stad, het Barceloneta, met allerlei strandhutjes ("chiringuitos").

Live muziek
Overal in Barcelona kun je live muziek horen! Plaatselijke, nationale en internationale zangers en bands bezoeken de stad voortdurend met hun klassieke, opera-, jazz-, rock-, flamenco-, hiphop en elektronische muziek. Ook worden er jaarlijks vele megagrote muziekfestivals gehouden, zoals Sonar en Primavera Sound.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.