Bezienswaardigheden in Alicante
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Alicante

El Barrio
El Barrio, wat "de wijk" betekent, is het oude gedeelte van de stad met schitterende en historische kerken en een unieke kathedraal uit de twaalfde eeuw. Dit gedeelte van de stad staat vooral bekend om het levendige nachtleven, waarin buurtbewoners en toeristen samen van de ene naar de andere gezellige bar kunnen gaan.

Weer
Alicante wordt niet voor niks de "stad van de zon" genoemd. De stad heeft een heerlijk klimaat met veel zon, weinig regen, zachte winters en warme zomers.

Las Hogueras de San Juan
Tijdens dit festival, dat lijkt op las Fallas in Valencia, worden bijna 90 gedetailleerde en kleurrijke beelden van papier-maché, waar architecten en kunstenaars maanden aan hebben gewerkt, in de stad opgebouwd. Iedereen kan ze bewonderen, waarna ze in brand gestoken worden. Verder worden er vuurpijlen afgestoken, vreugdevuren op het strand aangestoken en is ´s avonds vuurwerk te zien.

spain alicante
spain alicante

Nachtleven
Behalve in El Barrio kun je ook lekker feesten tot in de vroeger uurtjes in el Puerto (de Poort) en Isla Marina, waar de Regata Club ligt.

Explanada de España & Playa Postiguet
De schrijver Juan Gil-Albert, die zelf uit Alicante kwam, schreef: “Estar en Alicante es estar en la Explanada” (Als je in Alicante bent, ben je op de Explanada). Deze promenade aan de kust heeft in totaal zo´n 400 palmbomen aan weerszijden, die schaduw werpen op de vele buitencafés. Ook is er een muziekpaviljoen, waar gratis openluchtconcerten worden gehouden, en een kleurrijke hippiemarkt met allerlei speciale snuisterijtjes. Het dichtbijliggende Postiguet Beach is verbazingwekkend schoon, als men bedenkt dat het midden in de stad ligt. In dit geweldige gebied kunnen studenten Spaans studeren in onze Enforex-school!

Castillo de Santa Bárbara
Vanuit dit kasteel, dat op een heuvel ligt en een van de beroemdste bezienswaardigheden van Alicante is, hebben bezoekers een onvergetelijk uitzicht op de stad en kust.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.