Bezoek Guanajuato Tijdens...
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Bezoek Guanajuato Tijdens...

San Juan en Presa de Olla Festivals
Deze terug-naar-basis vieringen aan het eind van juni en het begin van juli, in het park rond het stuwmeer Presa de Olla, zijn een prachtige vertoning van lokale cultuur en tradities. Zowel lokale bevolking als bezoekers genieten gezamelijk van picnics, muziek, dans, culturele activiteiten, vuurwerk en meer. Het festival eindigt met de opening van de dam om het water eruit te laten, een praktische jaarlijkse taak die is veranderd in een compleet feest.

Internacional Cervantino

Festival Internacional Cervantino Internationale Cervantes Festival
Dit festival wordt elk jaar voor twee of drie weken in oktober door heel Latijns-Amerika gevierd - het grootste kunstfestival in Latijns-Amerika - en begint hier in Guanajuato. Wat ooit is begonnen met studenten die kleine stukjes opvoerden, ¨entremeses¨ genaamd, is uitgegroeid tot een complete multi-week viering van muziek, theater, literatuur, dans, film en nog veel meer, en dit vindt allemaal plaats in de straten, pleinen en op culturele lokaties.

Día de los Muertos Dag van de Dood
Het jaarlijkse hoogtepunt van Mexico´s fascinatie voor de dood, de Día de los Muertos, wordt elke jaar op 2 november gevierd. Deze dag geeft mensen de mogelijkheid om het leven van geliefdes die zijn gestorven te vieren en het is een kleurvolle gelegenheid van traditionele snoepjes, gedecoreerde altaren en unieke handwerken.

Meer Reisgidsen Mexico

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.