Куско факти
Enforex

Куско факти

Население350,000 (приблизително.)
СтранаПеру
ЕзициИспански и Кечуа
ГеографияРазположен в планината Анди в югоизточно Перу близо до свещената долина Urubamba.
КлиматМалки вариации в температурата със средни високи месечни стойности 18º C (65ºF) и средни ниски месечни стойности 7,2 ºC (45ºF). Лято (декември - март) съвпада с дъждовния сезон, който се характеризира от силни дъждове, последвани от слънце.
Местни ястия

Значението на Куско като агрокултурен регион датира от времето на Инките; Региона произвежда голямо разнообразие на местни плодове и зеленчуци, сред който 2,000 вида картофи. Перуанската кухня се счита за една от най-разнообразните в световен мащаб, тъй като наследството от инките е примесено с международното влияние на имиграцията в лицето на испанци, французи, италианци, японци, китайци и африканци. Перуанците приветстват интегрирането на нови техники и съставки, което означава, че местната кухня постоянно се осъвършенства.

Туристическа информация Адрес: Portal Mantas 117 (1 блок разстояние от Plaza de Armas)
Телефон: 084 / 222 - 032
Знаете ли че ?Вярва се, че Куско от времето на Инките трябвало да бъде построено във формата на пума, като тялото трябвало да бъде формирано от най-важните сгради, храмове и дворци. Пространството между краката на животното днес е Plaza de Armas-социалния център на Куско.

Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->