Куско атракции
Enforex

Куско атракции

Plaza de Armas Главния площад
Главният площад на Куско е и главен център на дейностите в града. Площадът е обкръжен от най-емблематичните сгради и църкви също както и различни видове магазини, ресторанти и барове.

Археологически

Археологически руини
Куско притежава четири близо разположени археологически забележителнисти - крепости, храмове - които са в покрайнините на града като:

  • Sacsayhuaman
  • Quenko
  • Pukapukara
  • Tambomahay

Monasterio de Santo Domingo Манастира на Santo Domingo
Този манастир от 17 век е построен върху основите на храма на Инките Qoricancha (храма на слънцето), който приютявал най-важните свещеници и техните прислуги и служел като главна астрономична обсерватория на Инките. Днес голяма част от църковната обител е премахната, откривайки четири оригинални ниши с перфектна симетрия и традиционната за инките трапезоидна архитектура.

Museo de arte precolombinoМузея на Преколумбийското изкуство
Този археологически музей притежава голяма колекция от преколумбийско изкуство и други артефакти. Приблизително 450-те експоната датират от между 1250 пр.Хр и 1532 сл..Хр и са приютили церемониалния двор на Инките, който бил превърнат в конвент, а по-късно и в колониално имение на Алонсо Диаз. (испански конкистадор).

Museo InkaМузей на Инките
Музея на инките в Куско приютен в Адмиралския дворец от 17-ти век цели да проследи историята от периода преди и по време на империята на инките, както и ефекта на испанското завоюване и последващата култура през колониалната ера.

Iglesia de la Compañía de Jesús Църквата на йезуитите
Разположена на Plaza de Armas, тази църква е забележителен пример на колониална архитектура. Построена през 16-ти и 17-ти век върху останките на двореца на инките Inca Huaya. Църквата притежава изобилно позлатен олтар и множество важни предмети на изкуството.

Катедралата

CatedralКатедралата
Ренесансовата катедрала на Куско от 17-ти век, както и църквата Compañía de Jesús, е разположена на Plaza de Armas и е построена върху основите на бившия дворец на инките Viracocha. Изящен пример на колониална архитектура, с впечетляваща дърворезба, сребърен олтар и колекция от предмети на изкуството.

Templo de la Merced Църквата Mercy
Построена през 1536 и съградена наново след земетресението от 17-ти век, тази прекрасна църква може да се похвали с красива фасада, в добавка към останките на испанските конкистадори Диего Алмагро и Гонзало Писаро. Посетете малкия музей на църквата, за да разгледате колекцията от религиозно изкуство.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->