Feiten Cusco
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Feiten Cusco

Bevolking350.000 (gemiddeld)
LandPeru
TalenSpaans & Quechua
GeografieBevindt zich in het gebied van het Andesgebergte in het zuidoosten van Peru vlakbij de Urubamba (heilige) vallei.
KlimaatKleine temperatuursveranderingen, met gemiddelde pieken van 18 graden en gemiddelde laagtepunten van 7 graden. De zomer (december - maart) valt samen met het regenseizoen, die kenmerkend is voor harde regenbuien gevolgd door zon.
Lokale keuken Cusco's belang als agrarische regio dateert nog uit het Inca tijdperk; het is nutteloos om te zeggen dat deze regio een grote variëteit aan lokaal geteelde fruit en groeten, waaronder 2.000 verschillende soorten aardappels, heeft. De Peruaanse keuken wordt beschouwd als een van ´s werelds meest diverse keukens met de geërvde pre-Inca en Inca gerechten gemengd met internationale invloeden dankzij immigratie vanuit Spanje, Frankrijk, italië, Japan, China en Afrika. Peruanen staan er heel open voor om nieuwe technieken en ingredienten te laten integreren waardoor de lokale keuken constant wordt vernieuwd.
VVV Adres: Portal Mantas 117 (1 blok vanaf Plaza de Armas)
Telefoon: 084 / 222 - 032
Wist je dat? In het Inca-tijdperk, het de bedoeling is geweest om Cusco in de vorm van een puma te bouwen. Zijn lichaam bestaat uit de stads belangrijkste tempels, gebouwen en paleizen. De ruimte tussen de benen is nu de Plaza de Armas, Cusco´s ontmoetingsplek.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.