Attracties Cusco
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Cusco

Plaza de Armas Grote Markt
Cusco´s bekendste plein en voornaamste plek van activiteit. Het plein wordt omringd door Cusco´s meest karakteristieke gebouwen en kerken alsmede door allerlei soorten winkels, restaurants en bars.

Archeologische Ruines
Cusco Attracties Cusco heeft vier nabij gelegen archeologische vindplaatsen - forten, tempels, etc. - die aan de rand van de stad liggen, allemaal aan dezelfde steile wandelroute.

  • Sacsayhuaman
  • Quenko
  • Pukapukara
  • Tambomahay

Monasterio de Santo Domingo Klooster van Santo Domingo
Dit klooster uit de 17de eeuw is bovenop de fundamenten van de Inca tempel Qorichancha (tempel van de zon) gebouwd. Hier woonden ooit duizenden belangrijke priesters en hun volgers en werd gebruikt als het land´s voornaamste astronomische observatorium. Tegenwoordig is een groot deel van het klooster verwijderd, en die heeft vier originele tempelkamers onthuld, in perfecte symmetrie en in traditionele Inca trapezoidal architectuur.

Museo de arte precolombinoMuseum van Pre-Columbus kunst
Dit archeologische museum heeft een grote collectie kunst en artefacten uit de periode pre-columbus tentoongesteld. De ongeveer 450 stukken dateren uit ongeveer 1250 v. Chr. en 1532 n. Chr. en bevinden zich in de ceremoniële binnenplaats van het klooster dat later het koloniale huis van Alonso Díaz, een Spaanse veroveraar, was.

Museo InkaInca Museum
Cusco's Inca Museum, gehuisvest in het 17de eeuwse Admiraal Paleis, is erop gericht om in de voetsporen van de geschiedenis van Peru´s pre-Inca en Inca beschaving te stappen alsmede om de effecten van de Spaanse verovering en het daaropvolgende koloniale tijdperk op inheemse cultuur te laten zien.

Iglesia de la Compañía de Jesús Kerk van de Jezuïeten
Gelegen aan de Plaza de Armas, deze kerk is een geweldig voorbeeld van kolonische architectuur. De kerk is gebouwd in de 16de en 17de eeuw, op wat toen nog het Inca paleis van Inca Huaya was. Binnenin de kerk is er een weelderig verguld altaar en verschillende geimporteerde kunstwerken.

CatedralKathedraal
Catedral Cusco Cusco's 17de eeuwse Kathedraal in Renaissance-stijl bevindt zich - net als de Iglesia de la Compañía de Jesús - aan de Plaza de Armas en is gebouwd op een voormalig Inca paleis, het paleis van Inca Virachocha. Een prachtig voorbeeld van kolonische architectuur, zowel binnen als buiten, met indrukwekkend houtwerk, een zilver altaar en een grote collectie kunst.

Templo de la Merced Genade Kerk
Gebouwd in 1536 en groot herbouwd na een aardbeving in de 17de eeuw, deze mooie kerk is in het trots bezit van prachtige gevels en binnenplaatsen, naast de overblijfselen van de Spaanse veroveraars Diego Almagro en Gonzalo Pizarro. Bezoek het kleine museum dat bij de kerk hoort om de collectie religieuze kunst te bekijken.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.