Саламанка - Забележителности
Enforex

Саламанка - забележителности

Пласа Майор
Пласа Майор (Големия площад) е център на многобройни културни събития в Саламанка и продължава да бъде едно от най-оживените места в града, както е бил през 18ти век. Смятан за най-красивия площад в Испания, нощем посреща със светлините си туристи, студенти и мести жители, които идват за да се насладят на приятната атмосфера.

Нощен живот
Мадрид е столицата на нощния живот в Испания, но Саламанка в това отношение е без конкуренция сред малките градове. Големи дискотеки, малки джаз клубове, студентски кръчми и всякакви други заведения. Ако си падете по нощния живот на достъпни цени - както всички - Саламанка няма да ви разочарова.

Университета в Саламанка
Основан през 1218, Саламанка е градът на четвъртия най-стар университет в Европа. Различните факултети и техните елегантните жълти сгради с над 800 години интелектуален живот са навсякъде из града. Там са учили и работили някои от най-известните учени като Луис де Гонгора, Мигел де Унамуно и др. Студентите от Испания и чужбина са повече от 30% от населението на града.

Каса де лас Кончас (Къщата от миди)
Без съмнение Каса де лас Кончас (Къщата от миди ) е един от символите на Саламанка. Сградата е построена през 16ти век и в момента се използва като библиотека. Фасадата и е в типичния за Саламанка жълт цвят и украсена с 300 миди.

Катедрали - правилно, в Саламанка те са две!
Една от най-интересните забележителности на Саламанка е комплексът от катедрали. Докато в повечето градове старите катедрали се разрушават, когато бъде построена нова, в Саламанка и старата и новата са запазени. За построяването на Катедрал Нуева (Новата Катедрала) са били нужни повече от 200 години. Строежът и започва през 1512г. и поради дългия период, през който е строена, показва развитието на архитектурата в Испания. Катедрал Виеха (Старата Катедрала) се намира непостредствено до новата и е построена в ранно християнски римски стил.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->