Bezienswaardigheden in Salamanca
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Salamanca

La Plaza Mayor
Plaza Mayor is al sinds de achttiende eeuw het centrum van alle activiteiten in Salamanca. Het plein is een van de mooiste Spaanse pleinen en heeft vele barokversieringen, die overdag glimmen op het gele zandsteen. ´s Nachts wordt het plein verlicht om bezoekers, studenten en plaatselijke Salmantinos, die nog even van de mooie omgeving willen genieten, te verwelkomen.

Nachtleven
Madrid heeft natuurlijk de meeste uitgaansmogelijkheden van Spanje, maar Salamanca heeft ook veel te bieden en voor een lage prijs! Er is van alles te vinden van grote discotheken tot knusse jazzclubs en studenten kunnen iedere avond in allerlei bars terecht. Degenen die van feesten tot in de vroege uurtjes voor een goedkoop prijsje, houden, zullen in Salamanca hun hart kunnen ophalen.

spain salamanca
spain salamanca

Universidad de Salamanca
De universiteit van Salamanca is de op drie na oudste universiteit van Europa en werd opgericht in 1218. Snuif dezelfde lucht in als de grote denkers van Spanje, waaronder Luis de Góngora, Miguel de Unamuno en Pedro Calderón de la Barca, in de hallen van dit indrukwekkende gebouw met meer dan 800 jaar aan geschiedenis. Spaanse studenten komen uit het hele land naar deze universiteit om samen met internationale studenten te studeren. Studenten maken ruim 30% van het totaal aantal inwoners van de stad uit.

Casa de las Conchas
Een van de meest bekende en gemakkelijk herkenbare gebouwen uit Salamance is het toepasselijk genaamde Casa de las Conchas (Schelpenhuis). De buitenkant van dit herenhuis uit de 16e eeuw, dat tegenwoordig als bibliotheek gebruikt wordt, is helemaal bedenkt met schelpen, die uit goudkleurige zandsteen, typisch voor Salamanca, gehakt zijn. Het huis ligt in de buurt van de universiteit en de kathedraal, waardoor het nog makkelijker te vinden is.

Kathedralen - het zijn er twee!
Een van de bekendste bezienswaardigheden in Salamanca is het kathedralencomplex. Normaal gesproken worden oude kathedralen afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe, maar in Salamanca heeft men twee kathedralen - een oude en een nieuwe, die allebei nog helemaal intact zijn. In 1512 begon de bouw van de Catedral Nueva, die ruim 200 jaar duurde. De kathedraal is een eersteklas voorbeeld van de ontwikkelingen binnen de Spaanse architectuur. De Catedral Vieja, waarin het oudste orgel van Europa staat, is verbonden met het nieuwe gedeelte en geeft een uitstekend beeld van de christen-Romeinse architectuur.

Zoek bij de enorme deuren van de Catedral Nueva naar de nogal misplaatste astronaut en het ijsje bij de versieringen in stijl van de renaissance en de barok. Werkers die de deuren kwamen restaureren, hebben op deze manier hun handtekening achtergelaten.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.