Малага - забележителности
Enforex

Малага - забележителности

Музеят на Пикасо

Наследниците на Пикасо - снаха му Кристине и внукът му Бербар Руиз-Пикасо - даряват над 150 творби на великия художник, на музея, който е отворен през 2003 и от тогава бързо се превръща в едно от най-посещаваните места в Испания. Колекцията, която е изложена в музея, съдържа произведения от различните периоди на художника - от ранните му периоди до кубизма.

Крепостите Алкасаба и Гибралфаро

Римският театър, открит преди едва 55 години, се намира пред вас. След него е входът на крепостта Алкасаба, построена от Маврите през 700 г. пр. Хр. Гибрауфар е кулата на тази впечетляваща историческа забележителност.

Катедаралата Ла Манкита ("La Manquita")
Строежът на кадтедралата започва след като известните католически крале на Испания - Фернандо и Изабел - побеждават Маврите и си възвръщат града през 1487г. Катедралата е заършена едва през 1782 и вместо предвидените две кули, остава само с една, заради което е известна в Испания като Ла Манкита (La Manquita), което означава едноръка.

Пристанището и плажът на Малага
Пристаничето на Малага е второ по големина в Средиземно море. На изток се намира плажът Малагуета, най-известният плаж на града.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->