Bezienswaardigheden in Málaga
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Málaga

Museo Picasso
De erfgenamen van Picasso - zijn schoondochter Christine en kleinzoon Bernard Ruiz-Picasso - hebben meer dan 150 werken gegeven aan dit museum, dat in 2003 geopend werd en al snel uitgegroeid is tot een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje. De verzameling toont alle periodes uit de ontwikkeling van Picasso´s persoonlijke stijl, waaronder zijn begintekeningen en bekende meesterwerken in de kubistische stijl.

Alcazaba & Gibralfaro Castle
Allereerst ziet men een Romeins theater, dat nog maar 55 jaar geleden opgegraven werd. Daarna komt de ingang van het Alcazaba, een Arabisch fort-paleis uit 700 v. Chr., in zicht. Het kasteel Gibralfaro steekt boven het Alcazaba uit en vormt het hoogtepunt van dit historische gebied.

spain malaga
spain malaga

"La Manquita"
Een bezoek aan Málaga is niet compleet zonder een bezoek aan de mooie en geliefde kathedraal van de stad, de Catedral de la Encarnación. De bouw van dit enorme gebouw begon, toen de beroemde Spaans katholieke vorsten Fernando en Isabel de Arabieren versloegen en de stad terug in bezit namen in 1487. In 1782 werd de bouw echter stopgezet, waardoor de kathedraal een van de twee torens moet missen. De bijnaam "La Manquita" betekent niet voor niks "de kleine eenarmige dame".

Port & Playa la Malagueta
De haven van Málaga is de op een na grootste mediterrane haven en is al duizenden jaren van groot belang voor de stad. Iets verder richting het oosten kan van het zonnetje genoten worden op Playa la Malagueta, het belangrijkste strand van de stad dat tevens dichtbij het stierenperk ligt.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.