Кадиз - забележителности
Enforex

Кадиз - забележителности

Карнавала
Парада! Костюмите! Музиката! Партитата! Известният Карнавал на Кадиз е едно от най-важните събития в културния календар на Испания.

История
Според някои легенди, Кадиз - най-старият все още обитаван град на Запад - бил основан от самия Херкулес. Исторически данни сочат, обаче, че градът е бил основан от Финикийците през 1100 пр. Хр. От тогава до днес, през 3000-годишната си история, той е бил дом на много различни цивилизации и култури.

Катедралата
Строежът на Катедралата в Кадиз започва през 18ти век и е завършен едва век по-късно. Построена е в бароков стил с нео-класически елементи. Тя е разположена на кръстения на нея Площад на Катедралта и прелага прекрасна гледка към океана.

Площади и крайбрежни булеварди
Между крайбрежните булеварди в Кадиз ще откриете многобройни прекрасни паркове, малки каменни улички и красиви площади - оставете картата и не се страхувайте да се изгубите, Кадиз е създаден за разходки.

Плажа
Почти изцяло заобиколен от вода, Кадиз е идеано място за плаж. Най-популярните - и затова най-посещавани - плажове са Калета (Playa de la Caleta) и Виктория ( Playa de la Victoria), но освен тях, в града има многобройни малки пясъчни плажове, които чакат да бъдат открити.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->