Bezienswaardigheden in Cádiz
Populaire bestemmingen in Spanje

Bezienswaardigheden & hoogtepunten in Cádiz

Carnaval
Optochten, kostuums, muziek en feesten! Het beroemde carnaval uit Cádiz is zeker weten een van de hoogtepunten binnen de overvolle culturele kalender van Spanje.

Geschiedenis
Volgens een legende zou Cádiz, de oudste, bewoonde stad uit de westerse wereld, gesticht zijn door niemand minder dan Herakles. Feiten wijzen echter uit dat de stad rond 1.100 v. Chr. door de Feniciërs werd gesticht. De geschiedenis van de stad beslaat meer dan 3.000 jaar en vele volken hebben er gewoond.

Kathedraal
Aan het begin van de 18e eeuw werd begonnen met de bouw van de kathedraal van Cádiz aan een plein met uitzicht op zee en de toepasselijke naam Plaza de la Catedral. De bouw duurde ruim een eeuw. De verrassend grote kathedraal is helemaal uit steen opgetrokken in de stijl van de barok met enkele neoklassieke elementen. Kenmerkend voor de kathedraal is de gouden koepel.

spain cadiz
spain cadiz

Plazas, promenades en andere voetgangersgebieden
Cádiz is dankzij de kustpromenade, die om de hele stad heen gaat, de gezellige parken met bomen en bankjes, de kronkelende straatjes met keien en de vele schitterende pleinen een geweldige stad om in rond te wandelen. Kaarten zijn niet nodig om deze geweldige stad te ontdekken!

Strand
Cádiz is een uitstekende stad voor strandliefhebbers, aangezien het bijna helemaal door water omringd wordt. De meest populaire - en drukke - stranden van de stad zijn Playa de la Caleta en Playa de la Victoria, maar er zijn genoeg rustige plekjes met zand en zee rondom de stad te vinden.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.