Санто Доминго гид
Enforex

Санто Доминго пътеводител

Санто Доминго

Основано през 1496 от брата на Христофор Колумб Бартоломе, Санто Доминго е най-стария европейски град в северна и южна Америка. Градът има много поводи да се гордее:първата павирана улица в Новия свят, първата болница, първия университет, най-старата оцеляла църква. И списъкът не спира до тук.

Днес, Санто Доминго, с население от над 2.2 милиона, е оживената столица на Доминиканската република. Той е център на икономиката, политиката и културните дейности в страната. Въпреки размерите си столицата поддържа чара си на малък град и тук ще намерите със сигурност топлината така типична за нациите от Латинска Америка.

Старата част на Санто Доминго, с калдаръмени улици и колониални къщи, е запазена и реставрирана, благодарение на държавната подкрепа и статута и на паметник с културно значение за UNESCO. Това място ще ви пренесе в различна ера, но винаги когато пожелаете може да се завърнете в модерни времена, тъй като столицата предлага чудесни съвременни ресторанти, меренге клубове и много др.

Още пътеводители за Доминиканска република

Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->