Санто Доминго атракции
Enforex

Санто Доминго атракции

Клониална зона
Санто Доминго атракции Колониалната зона на Санто Доминго е защитена от UNESCO като световно културно наследство и не е трудно да се досетим защо. Района е пълен с колониални къщи, църкви и площади, които датират от 16-ти и 17-ти век. Ще откриете и забележително разнообразие от музей, ресторанти, кафенета, барове, паркове, магазини и още.

Катедралата Santa María la Menor
Катедралата на Санто Доминго е най-старата катедрала на новия свят. Първият и камък е положен през 1514 от сина на Христофор Колумб, Диего, а конструкцията и е завършена през 1540. Сградата е с красива фасада от жълт варовик и впечатляващ интериор, който комбинира готически и барокови елементи .

Други църкви
Катедралата не е единствената сграда, която е запазена от колониалната епоха в историческия център на Санто Доминго. The Convento de la Orden de los Predicadores, францискански манастир, построен през 1510, е най-стария манастир на Новия свят и заслужава да бъде посетен. Други интересни църкви са:

  • Capilla de Nuestra Señora de los Remedios (16 век)
  • катедрала
  • Iglesia de Nuestra Señora de las Mercedes (началото на 16-ти век)
  • Iglesia de Santa Clara (1552)
  • Iglesia de Santa Bárbara (1574)
  • Iglesia de la Regina Angelorum (късен 16ти век)
  • Iglesia de San Lázaro (1650)
  • Capilla de la Tercera Orden Dominica (1729)

Парка Colón
Срещу катедралата и сърцето на колониалната зона ще намерите това приятно място за разходка, почивка, разговори и т.н

Alcazar de Colón
Тази впечатляваща сграда, е разположена на скалата на река Ozama и датира от началото на 16-ти век. Тя била построена за сина на Кристофор Колумб Диего, който управлявал страната по това време. Забележителният дворец някога център на испанския съд сега е най-посещаваният музей на Доминиканската република. На разположение са 24 зали, които са декорирани с колониална мебелировка, картини, гоблени и други предмети.

Още пътеводители за Доминиканска република

Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->